Reklam
    Hem / Svensk ishockey / Svensk hockey förlänger avtalet med NHL

Svensk hockey förlänger avtalet med NHL

Covid-19 har fört med sig stora konsekvenser för ishockeyn både nationellt och internationellt. Nu är det klart att avtalet mellan Svenska Ishockeyförbundet, SHL och NHL förlängs ett år.

Avtalsförhandlingarna med NHL har pågått under en längre tid, men på grund av covid-19 och den ekonomiska belastningen har förhandlingarna pausats. Peter Forsberg, vice ordförande i Svenska Ishockeyförbundets styrelse berättar mer.

- Vi har haft en bra diskussion med NHL och vi hoppas att kunna återuppta våra förhandlingar om det nya avtalet när coronapandemin är över och vi kan återgå till en vardag igen. I det här läget kände vi att vi var tvungna att hitta en lösning i ett prekärt läge, säger Forsberg.

Lösningen innebär att Svenska Ishockeyförbundet, SHL och NHL förlänger det förra avtalet med ett år och NHL-klubbar kan nu börja kontraktera svenska spelare.

- Förra året hade vi runt 30 spelare som gick till NHL och det gav svensk ishockey runt 93 miljoner kronor. Att äventyra sådana summor för svensk hockey vore en katastrof. Därför känns den här lösningen väldigt bra för oss, säger Forsberg.

- Vi har en väldigt bra relation med NHL och det här är såklart en situation som ingen kan påverka. Nu har vi ett avtal på plats för kommande år och vi hoppas att kunna sjösätta ett nytt, längre avtal med högre ersättning framöver. Men just nu känns det här bra, säger Peter Forsberg.