Reklam
    Hem / Svensk ishockey / Vi söker ny Generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet

Vi söker ny Generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet

En utmanande ledarroll i en av Sveriges största och mest folkkära idrotter

”Med fokus på ledarskap, resultat och samarbete”

Ansvarsområde

Som Generalsekreterare (GS) för Svenska Ishockeyförbundet har du en av idrotts-Sveriges mest spännande och utmanade ledarroller med ansvar för hela verksamheten som sträcker sig från barn- och ungdomsverksamheten till elit- och landslagsnivå. 

Svensk ishockey befinner sig i en viktig utvecklingsfas med siktet inställt på den gemensamma visionen att bli ”Sveriges mest engagerande idrott”. Antalet barn som börjar spela ishockey har ökat på senare år, publiktillströmningen till de nationella ligorna är stor och den kommande femårsperioden innehåller hela tre internationella mästerskap – U18 dam-VM, U20 herr-VM och herr-VM – på hemmaplan. Som GS kommer du att spela en avgörande roll i arbetet med att bygga intresset för ishockeyn och öka svensk ishockeys värde.

I rollen som GS har du resultat-, utvecklings- och personalansvar för organisationens operativa verksamhet och du rapporterar till styrelsens ordförande samt är föredragande i förbundsstyrelsen. Som GS leder du också ledningsgruppen och personalen som tillsammans genomför långsiktiga visioner, strategier, planer och mål utifrån beslut tagna av förbundets styrelse.

Uppgifter

 Leda och utveckla den operativa organisationen med dess 50-tal medarbetare, varav drygt hälften finns på det centrala kansliet i Johanneshov, samt ett antal uppdragstagare.
 Tillsammans med organisationen bygga intresset för ishockeyn och sträva efter att nå visionen ”Sveriges mest engagerade idrott” samt öka svensk ishockeys totala värde. 
 Arbeta med att Svenska Ishockeyförbundet fortsätter att vara den samlande organisationen som främjar, utvecklar och administrerar ishockey på alla nivåer i hela landet. 
 Leda ishockeyförbundets ledningsgrupp och fungera som språkrör mellan styrelse och kansliet.
 Sätta upp mål för de olika avdelningarna och aktivt leda och coacha cheferna i deras arbete samt bidra till att alla medarbetares kompetens tas till vara på bästa möjliga sätt. Kontinuerligt utvärdera och utveckla förbundets organisation och arbetssätt.
 Årligen skapa verksamhets- och affärsplaner, budget och revidera strategier samt följa upp resultat.
 Företräda Svenska Ishockeyförbundet i olika forum både nationellt och internationellt.
 Initiera och leda olika utvecklingsprojekt inom förbundet.
 Vara föredragande i styrelsen och vid ordförandekonferenser samt agera som ett språkrör mot IIHF, RF, SOK, ligaorganisationer och andra intresseorganisationer.

Din profil

För uppgiften söker vi en erfaren och prestigelös ledare med både kommersiellt och ideellt engagemang. Du har en akademisk examen eller motsvarande och erfarenhet från både resultat- och verksamhetsansvar. Ditt ledarskap är moget och präglas av tydlighet, lyhördhet och god förmåga att kommunicera och skapa resultat tillsammans med andra. 

Du har egen erfarenhet från ishockeyrörelsen och hur demokratiskt styrda verksamheter fungerar samt inser att förmågan att ta sig fram och driva mot konkreta resultat i dessa organisationsformer kommer att vara avgörande för att lyckas med uppgiften. GS arbetar på uppdrag av svensk ishockey och måste kunna skapa förtroende i dessa relationer, förstå olika ståndpunkter och kunna bevaka intressen på ett förtroendeingivande sätt. 

För att lyckas i rollen bör du vara strategisk, resultatinriktad, diplomatisk och ha förmåga att skapa delaktighet men även själv kunna ta plats och driva frågor utifrån ett helhetsperspektiv.

Du delar och lever svensk ishockeys kärnvärden tillsammans, passion och ansvar i ord och handling. 

Din ansökan

Ansök genom vår samarbetspartner i denna rekrytering Mercuri Urval via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-14095) snarast, dock senast den 3 juni. För frågor om tjänsten ring ansvarig konsult hos Mercuri Urval, Mats Wärnling på tel 0709-856363.

Om företaget

Svenska Ishockeyförbundet är huvudorganisation för svensk ishockey med en omsättning på 140 miljoner kronor per år. Svenska Ishockeyförbundet administrerar nio landslag, där Damkronorna och Tre Kronor är flaggskeppen, samt en serieverksamhet för 400 föreningar med cirka 65 000 licensierade spelare i Sverige. I Tre Kronors hockeyskola finns omkring 35 000 barn.

Vårt centrala kansli är beläget vid Globen och inom vår organisation finns ett 50-tal engagerade medarbetare samt ett antal uppdragstagare. Vi söker nu en efterträdare till vår Generalsekreterare som kan leda förbundet och svensk ishockey i en spännande utveckling. Läs mer om oss på www.swehockey.se