Reklam
    Hem / Förening / Utveckling / Projektansökningar/ idrottsmedel

Projektansökningar/ idrottsmedel

Under namnet projektstöd IF barn- och ungdomsidrott kommer vi att ta fram projekt som ishockeyföreningar kan ansöka till för att utveckla sin barn-och ungdomshockey. Fokusområden är fortsatt att rekrytera och behålla fler i vår idrott. Alla projektansökningar sker via föreningens IdrottOnline-sida. Nedan hittar du nuvarande projekt som föreningar kan ansöka till:

Tre Kronors Hockeyskola

Tre Kronors Hockeyskola är Svenska Ishockeyförbundets verksamhet för de yngsta barnen. Fokus ligger på att lära sig åka skridskor för att sedan prova på spelet med puck och klubba. Vi vill att första steget in till ishockeyn ska vara enkelt där barn ska kunna komma som dom är med skridskor, hjälm och ett halsskydd eller krage som skyddar halsen. Full utrustning är inte ett krav för att delta på hockeyskolan.

Du i egenskap av förening ansöker till Tre Kronors Hockeyskola enligt nedan, ansökningsprioden är förlängd till den 1 augusti.

Sarger

Inför säsongen 2020/2021 kommer svensk ishockey att påbörja implementeringen av nya spelformer anpassade till barn och dess utvecklingsnivå. Allt i syfte att öka möjligheterna för spelarna att ha kul, lära sig och utvecklas inom ishockeyn. Vi vill också möjliggöra för fler att stanna i vår idrott längre upp i åldrarna.

För att det ska bli lätt för er som förening att genomföra dessa spelformer så behövs någon form av sarg, puckstoppare eller planavdelare. Genom länkarna nedan hittar olika typer av finansieringslösningar samt länken för anmälan via Idrottonline.

Projektstöd IF Barn-och ungdomsidrott ersätter det som tidigare var benämnt som Idrottslyftet.