Reklam
    Hem / Förening / Anläggningar / Se arkitektstudenternas tävlingsbidrag till framtidens idrottsanläggning för ishockey & skridskoidrott

Se arkitektstudenternas tävlingsbidrag till framtidens idrottsanläggning för ishockey & skridskoidrott

Under hösten har Svenska Ishockeyförbundet i samarbete med Sveriges Arkitekter och Riksidrottsförbundet genomfört en idétävling för landets arkitektstudenter om framtidens idrottsanläggning för ishockey och skridskoåkning. Nu kan du se alla bidrag!

Mot bakgrund av debatten om bristen på isytor och anläggningar för skridskoåkning i Sverige är det viktigt att lyfta in nytänkande och kreativa idéer och lösningar i anläggningsdiskussionen. Därför har vi bjudit in landets framtida arkitekter till en idétävling som syftar till att hitta nya sätt att utforma framtidens idrottsanläggning för ishockey och skridskoåkning. Tävlingen har pågått under hösten och i december genomfördes ett tvådagars juryarbete för att utse vinnarna.

Syftet med tävlingen är att stimulera kreativt tänkande och nya idéer för att utveckla idrottsanläggningens betydelse i samhället. Tävlingen syftar också till att belysa hur idrottsanläggningar kan kombineras med andra viktiga funktioner för att skapa en ökad ekonomisk genomförbarhet.

– Isytor och anläggningar för ishockey och skridskoåkning är avgörande för att fler ska kunna åka skridskor nära och enkelt. Samtidigt är det viktigt att ishockeyn hittar nya kvalitativa lösningar för hur dessa anläggningar kan se ut. Arkitektstudenter som nu utbildas för att rita framtidens städer har genom tävlingen illustrerat hur dessa idrottsmiljöer kan se ut. Vi är spända att få presentera de vinnande bidragen i samband med Beijer Hockey Games på Hovet, säger Tommy Boustedt, generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet.

Totalt inkom 21 tävlingsbidrag från närmare 50 studenter från landets olika arkitektutbildningar. Bidragen ställs ut på Hovet under Beijer Hockey Games och priscermonin äger rum under landskampen mellan Sverige-Ryssland den 9:e februari. 

Tävlingen är en del av Vision 100 – Svensk Ishockeys arbete för att skapa fler såväl inbjudande och tillgängliga isytor i Sverige. Se alla tävlingsbidrag här!

Kontaktperson

Jonathan Westerlund

Anläggningsansvarig

This is a mailto link

070-250 23 09