Reklam
    Hem / Tränare / Utveckling / Psykologisk Social träning

Psykologisk Social träning

Svenska Ishockeyförbundet har de senaste åren tagit ett stort steg med utvecklingen av den psykologiska träningen. Det finns flera utbildningsmaterial för dig som vill veta mer om psykologi och psykologisk träning.

Här kan du läsa eller ladda hem följande material:

Självkontroll i ishockey

Det framgångsrikaste lagen vinner, därför att deras spelare använder sin intelligens, sina kunskaper och sina fysiska krafter effektivare än motståndarna. De har helt enkelt bättre självkontroll!

Psykologi inom ishockey

Det sitter 15 000 på läktaren i VM finalen mellan Sverige och Finland. Det står 1-1 efter full tid och spänningen i arenan är total. Publiken sjunger hejarramsor, skriker och jublar. Det har blivit dags för straffläggning. Du är spelaren som ska lägga den sista avgörande straffen. Missar du förlorar Sverige och vårt grannland Finland tar hem guldet.

Prestationsutveckling

Den här rapporten utgår från en fråga som 335 ishockeyspelare i åldersspannet 16-20 år fått svara på. Alla spelare som deltagit i undersökningen har vid något tillfälle funnits med i något av våra landslag. Frågan var: Vad påverkar eller har påverkat dig negativt i ditt tankesätt som ishockeyspelare?

Individuell Spelarutveckling

Individuell utveckling är inget nytt begrepp.Inom arbetslivet är det relativt vanligt att man i medarbetarsamtaltar fram en utvecklingsplan för denanställde. I skolvärlden, från universitetsvärlden tillgrundskolan, arbetar man med utvecklingsplaner.En individuell utvecklingsplan skulle kunna beskrivassom produkten av kartläggningen av en enskildindivids livssituation kopplat till det område individenska utvecklas inom.