Reklam
Reklam
    Hem / Förening / Utveckling / Föräldrautbildning / Goda exempel: Kombinera cup med en förldrautbildning

Goda exempel: Kombinera cup med en förldrautbildning

I december arrangerade Grästorp en dagscup där en föräldrautbildning ingick

Dagscupen arrangerades med spel på halvplan där man spelade 4 mot 4. Det var 15 lag med i cupen där två matcher var igång samtidigt. Hockeykonsulenten Rune Bäckman var på plats och berättar "Jag var där och tittade och det var en härlig atmosfär i hallen . Inga resultat eller tabeller förekom utan endast en spelordning. "

Grästorps IK hade också engagerat SISU som parallellt med hockeyspelet hade föreläsning på temat "En god idrottsförälder"  

Johan Dahlin från Grästorp berättar "Genom att låta alla föräldrar få en gemensam och sund samsyn redan i barnens unga år. Hoppas vi underlätta för både föreningen och föräldrarna. SISU höll i föräldrautbildningen, genom Ulrika Kartengren och vår SISU-kontakt Anna Olofsson. Den handlade om hur man är en stöttande idrottsförälder. Denna typ av utbildning är definitivt värd att vidareutveckla. Därför kör vi en liknande utbildning där vi bjuder in alla föräldrar till utbildningen.

Johan Dahlin berättar även att ett av de deltagande lagen var Hammarö. De ska arrangera en liknande cup med föräldraföreläsningar i slutet av säsongen. "Jag tror det är viktigt att våga vara innovativ inom ungdomsidrotten. Det behöver inte vara avancerade metoder, men där vi ser problem behöver vi omgående skjuta in resurser för att skapa förbättringar. Dessutom tror jag idrotten mår bra av nya inslag och metoder, skapar en nyhetskänsla som vi alla gillar, mer eller mindre."