Reklam
Reklam
    Hem / Förening / Anläggningar / Brinken IF byggde zonrink för att få fler istider

Brinken IF byggde zonrink för att få fler istider

Med anledning av brist på istid har Brinken med hjälp av sponsorer byggt en helt ny zonrink. Nu vill de inspirera fler att hitta lösningar på istidsbristen.

Brinken IF är i fullt arbete med att skapa en full lagstege inom föreningen. Inför kommande säsong saknar Brinken ett U16-lag på pojksidan och de bedriver sin flickverksamhet tillsammans med Djurgårdens IF. Föreningen ser bristen på istid som en effekt av att ishallen också delas med allmänhetens åkning samt konståkningen. Tidiga planer på en dubbelhall i området finns, men i närtid kommer planerna inte att påverka tillgången på istider. Därför valde Brinken IF att satsa på att bygga en ny zonrink.

– Det är en otroligt rolig satsning som vi med hjälp av sponsorer kunnat genomföra. Vi känner att detta är något att kunna bygga vidare på och vidareutveckla till kommande säsonger vilket vi på sikt tror kommer göra gott för oss som förening i jakten på fulla lagstegar, säger Christian Nordström, Brinkens ordförande.

Erfarenheterna från den första säsongen har varit mycket goda, det har rapporterats om en hög nivå på is, och mycket goda öppettider som i sin tur resulterat i bra beläggning på zonrinken från föreningens medlemmar.

Alla föreningens lag har varit välkomna på isen, från hockeyskola och hockeyskoj hela vägen upp till damlag, herrlag, J- och A-lagsverksamhet. Under stora delar av säsongen har zonrinken varit öppen mellan 15:00-20:00 på vardagar och 9:00-19:00 på helger. Detta i sin tur har resulterat i ca 700 extra timmar på is under den första säsongen, ett ovärderligt stöd för Brinkens verksamhet.

Till kommande säsong avser Brinken fortsätta med en zonrink under den kalla perioden på året men kommer också att arbeta med att försöka sänka driftskostnaderna.

– Till kommande säsong har vi flera olika delar vi behöver se över för att effektivisera zonrinken och dess nyttjande ytterligare. Vi har till exempel märkt att driftkostnaderna blev betydligt högre än förväntat så där kommer vi utvärdera och se vilka möjligheter som finns för att hålla dem nere, säger Christian Nordström.

Nedan redogörs för vad satsningen kostat för de som är intresserade av en liknande satsning.

Investering första året:

Isbädd och sarg: 2 miljoner kronor

Övriga kostnader: 300 000 kronor (ismaskin, avbytarbås, skyddsnät, matchur mm)
Total initial investering: 2,3 miljoner kronor

Årliga kostnader:

Kostnader för markarbete, upp- och nedmontering, kringutrustning: 400 000 kronor
Årlig kostnad för drift: 500 000 kronor
Elkostnader: 300 000 kronor (förbrukning + el-arbeten/material)
Totala årliga kostnader: 1,2 mkr