Reklam
Reklam
    Hem / Förening / November 2021 / 5,6 miljoner kronor till svensk ungdomshockey när Svenska Spel delar ut årets Gräsroten

5,6 miljoner kronor till svensk ungdomshockey när Svenska Spel delar ut årets Gräsroten

Totalt 404 ishockeyföreningar runt om i Sverige får ta del av 5 642 000 kronor som Svenska Spel delar ut.

Under pandemin är det fler än någonsin bland Svenska Spels kunder som gjort ett aktivt val för vilka ishockeyföreningar som ska få del av pengarna genom Svenska Spels ungdomsidrotts-initiativ, Gräsroten. Trenden visar också att allt fler väljer mindre föreningar utanför de tre storstadsregionerna.

“Svensk hockeys ryggrad är våra föreningar runt om i landet. Att de nu får ta del av pengarna från Svenska Spels gräsroten gläder mig som förbundskapten för Tre Kronor. För det är i föreningslivet som vi lägger grunden till framtidens Tre Kronor-spelare”, säger Johan Garpenlöv, förbundskapten Tre kronor.

Totalt får 404 ishockeyföreningar runt om i Sverige ta del av 5 642 000 kronor som Svenska Spel delar ut. Ishockey är den näst mest valda sporten bland Svenska Spels kunder som gjort ett aktivt val genom Gräsroten.

Av totalt 1 318 280 supportrar har 194 372 valt att ge sin andel av Gräsroten till en ishockeyförening. Och trenden visar att allt fler väljer föreningar utanför de tre storstadsregionerna, Stockholm, Göteborg och Malmö trots att det är där de populäraste föreningarna finns.

En undersökning som gjordes av Novus under oktober 2021 visar att pengarna från Svenska Spel är ett viktigt tillskott i föreningarnas kassa. Enligt undersökningen uppger 74 procent av respondenterna att pengar går till utrustning och 44 procent anser att pengarna möjliggjort någon aktivitet som annars inte hade varit möjlig.

“Svensk ungdomsidrott har drabbats hårt av pandemin. Många föreningar har gått på sparlåga vilket bidragit till ökat stillasittande bland unga och förlorade medlemmar i föreningarna. Det krävs krafttag för att vända utvecklingen och självklart vill Svenska Spel som en engagerad idrottssponsor och en positiv kraft i samhället vara med och bidra. Att tillsammans med våra kunder kunna bidra med 40 miljoner kronor till ungdomsidrotten känns väldigt bra”, säger Patrik Hofbauer VD och koncernchef Svenska Spel.

Det är nionde året i rad som Svenska Spel delar ut mångmiljonbelopp till ungdomsidrotten i Sverige genom Gräsroten. Årets resultat offentliggörs den 17 november. Pengarna betalas ut till föreningarna dagen efter.

Se vilka föreningar som fick mest pengar: www.svenskaspel.se/grasroten