Reklam
Reklam
    Hem / Förening / 1040 ledare utbildas för Tre Kronors Hockeyskola

1040 ledare utbildas för Tre Kronors Hockeyskola

Inför säsongen 2020/2021 är det ett rekordantal föreningar som arrangerar Tre Kronors Hockeyskola. Utöver barnen som får lära sig grunderna inom ishockeyn utbildas också nästan 1040 ledare.

Pär Karlsson, hockeykonsulent på Svenska Ishockeyförbundet berättar mer.

- Föreningarna som arrangerar Tre Kronors Hockeyskola får möjlighet att anmäla fyra av sina ledare som ingår i TKH-verksamheten. Vi från Svenska Ishockeyförbundet erbjuder ett materialpaket med utbildningsfoldrar, puckar, tröjor och klistermärken utöver den utbildningsdag som ingår. Det bästa är att utbildningen är kostnadsfri för föreningarna.

Föreningarna väljer helt själva vilka ledare de vill skicka på Svenska Ishockeyförbundets utbildning som är lagd över en dag. Syftet med utbildningen är att ge alla ledare verktyg som de kan använda i sin verksamhet och många ämnen berörs under utbildningen.

- Innehållet är till för att stimulera och väcka nyfikenhet och kunskap kring exempelvis marknadsföring, rekrytering, ledarskap och pedagogik men också vad som är en bra och givande verksamhet både på och utanför isen och hur vi vill sätta barnen i centrum.

”Det är jätteviktigt att rekrytera nya ledare till vår idrott”

Ledarna får även en genomgång av Hemmaplansmodellen, en vägvisare för tränare, föreningar och föräldrar med målet att skapa ett livslångt intresse för ishockey men även personlig utveckling och prestationer i världsklass. Utbildningen sker helt enkelt med barnets lärande i fokus där både teori och ispass är en del av utbildningsdagen.

- Utöver att ge ledarna en kvalitetssäkrad utbildning under utbildningsdagen så är det jätteviktigt för hela hockeysverige att rekrytera nya ledare till vår idrott. Många av ledarna är nybörjare och får sin första inblick i hur ishockeyn fungerar och vi har såklart ett mål att inspirera dessa att fortsätta utbilda sig via vår utbildningstrappa.

Innehållet i Svenska Ishockeyförbundets utbildningstrappa baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet från bland annat två av Svenska Ishockeyförbundets nystartade kompetensnätverk. Det ena fokuserar på idrottspsykologi, ledarskap och personlig utveckling och det andra på idrottsfysiologi.

- Vår utbildningstrappa är grunden för att vi ska kunna utbilda ledare på samtliga nivåer. Med bra och duktiga ledare så kommer vi att få till ännu bättre utvecklingsmiljöer och en ännu bättre spelarutveckling, avslutar Pär.