Reklam
    Hem / Förening / September 2020 / Åseda IF erbjuder låneutrustning och kostnadsfri hockeyskola

Åseda IF erbjuder låneutrustning och kostnadsfri hockeyskola

I samhället Åseda blomstrar en hockeyskola som blivit oerhört populär. Åseda IF har också valt att arrangera Tre Kronors Hockeyskola helt kostnadsfritt för att göra ishockeyn tillgänglig för alla i samhället.

När man tänker på ishockey tänker man möjligen på pengarna som behövs läggas ner på utrustning och andra merkostnader. Men för barnfamiljerna i Åseda erbjuder föreningen låneutrustning för de som vill vara med på Tre Kronors Hockeyskola.

 - Vi bedriver en avgiftsfri hockeyskola där utrustning finns att låna och där extra skridskor och hjälmar finns tillgängliga, alla som vill ska kunna testa hockey hos oss utan att det kostar något eller att det ställs krav på utrustning, säger ledaren Jonathan Magnusson.

Har ni gjort andra särskilda satsningar för Tre Kronors Hockeyskola? 

- Vi strävar efter att synliggöra oss på ett sätt som gör att vi uppfattas som en förening för alla oavsett kön, bakgrund eller förutsättningar. Genom brevutskick på flera olika språk tillsammans med ishockeyförbundet, besök i andra föreningars verksamheter samt synas på skolor och ute i samhället så vill vi visa att vi är en förening för alla.

Varför tror du att så många uppskattar er hockeyskola, vad är det som utmärker er?

- Hockeyskolan är öppen för alla, vi vill se och uppmärksamma varje enskild spelare. Vi tar inte ut några avgifter och vi erbjuder alla barn som deltar gratis låneutrustning.

Vad är viktigt för att få barnen att stanna inom hockeyn, och hur jobbar ni med det? 

- Att alla barn blir sedda och uppmärksammade, att vi lyckas skapa en trygg miljö där alla trivs. Att träningen bedrivs nivåanpassat för att alla barn ska känna delaktighet. Att vi lyckas skapa en delaktighet där alla spelare känner tillhörighet och glädje över att få tillhöra sitt lag och vår gemensamma förening.
 
 - Vi delar in barnen i mindre anpassade grupper, tränar stationsbaserat samt strävar efter att alltid vara många ledare på isen.

Vad är det bästa med att jobba med hockeyskolan? 

 - Gensvaret från deltagarna. Att få möta barn som är stolta/nöjda över sin utveckling och att få vara en del av Tre Kronors Hockeyskola.

Fakta: 
Pass i veckan: 1 pass i veckan, lördagar 12.00
Antal barn: 60–70 barn är inskrivna i hockeyskolan varje år
Antal ledare: 8, med ungefär lika många aktiva föräldrar som deltar med skridskor vid behov.
Kostnad: Inga avgifter för hockeyskolan, men vi vill gärna att man är medlem i föreningen.