Reklam
    Hem / Förening / Lund Giants HC lockar över 80 barn till Tre Kronors Hockeyskola

Lund Giants HC lockar över 80 barn till Tre Kronors Hockeyskola

I akademistaden Lund blomstrar en uppskattad hockeyskola som lockar över 80 barn till Lunds Ishall. Med gratis utrustning för de som vill prova på och många ledare på isen har föreningen skapat en välkomnande miljö för alla.

Lund Giants HC:s hockeyskola är uppskattad. Många har hört av sig till föreningen om att de lyckats med sitt tänk och att barnen som kommer till Lunds Ishall får ett bemötande som värmer. Men vad är det som gör att den är så uppskattad? Niklas Kronroth som varit med i flera år berättar:

– Vi har en bra produkt. Alla får lära sig i sin takt och det de behöver för tillfället. Våra ledare är jätteduktiga på att kunna dela upp träningarna på ett bra sätt så att alla individer får den träning de behöver för tillfället, säger han och fortsätter:

– Sen har vi många ledare på isen, det skapar en trygghet för alla barn. 

Hur jobbar ni för att se alla barn som är med?

– Vi försöker bemöta varje barn varje gång, det är ju viktigt att se alla varje gång de är där. Ibland kan det vara 70–80 barn på isen och 10–12 ledare så det är svårt att hinna med alla men vi försöker verkligen ha kontakt med alla barnen för det är viktigt. Vi vill se alla. 

Lite fler än 80 barn är med på Tre Kronors Hockeyskola i Lund. I dagsläget är det dock flest pojkar och Kronroth berättar att föreningen jobbar för att inkludera fler i sin verksamhet:

– Är det något vi vill satsa mer på är det tjejer och andra sociala grupperingar som vi inte når ut till i dag. Lund har en internationell prägel som det är, men kommer försöka jobba lite mer mot områden som har mindre anknytning till hockeyn. I det området där hallen ligger är vi låga på antal utövare för där är det mer handboll och fotboll. 

”Vi sitter faktiskt just nu och funderar över hur vi ska nå ut till fler tjejer”

 – Vi har haft mycket tjejer som har dragit med sig fler tjejer, sen har vi startat tjejgrupp men det har inte fungerat tyvärr. Men vi vill få in fler tjejer nu igen. Vi sitter faktiskt just nu och funderar över hur vi ska nå ut till fler tjejer där. 

Med en total kostnad på 800 kronor per säsong och med en möjlighet för familjer att låna utrustning har hockeyskolan blivit lättare för alla familjer att delta i. Kronroth är också mycket nöjd över att man i dag kan erbjuda en sådan lösning och har märkt att det gett effekt då fler kunnat delta.

– Verkligen, det har varit en jättebra lösning som hjälpt oss och många mycket. Det är jag oerhört glad över. 

Vad är målet med er hockeyskola? 

– Målet är att alla ska få en bra introduktion till sporten i helhet. Sen vill vi hela tiden vara i rörelse på isen och skapa det perspektivet. Och sen vill vi att den äldsta kullen varje år bildar vårt U8-lag och vi ska alltid ha ett lag på den nivån. Vi vill alltid att upp mot 35 spelare bildar det laget. 

Pass i veckan: Två pass I veckan. 
Antal barn: 80. 
Antal ledare: 15 ledare.
Kostnad: 200 medlemsavgift. Aktivitetsavgift 600. 800 kronor totalt.

Anmäl ditt barn till Tre Kronors Hockeyskola här