Reklam
    Hem / Förening / September 2020 / Nora HC inkluderar föräldrar i Tre Kronors Hockeyskola

Nora HC inkluderar föräldrar i Tre Kronors Hockeyskola

Det bor bara drygt 11 000 i kommunen men Nora HC har ändå nästan 40 spelare i sin omtyckta hockeyskola där alla ska känna sig välkomna och där föräldrar bjuds in nära Tre Kronors Hockeyskola och föreningen.

Till Carlssonhallen kommer, två gånger i veckan, förväntansfulla barn till Tre Kronors Hockeyskola där Nora HC tar emot dem med öppna armar. I truppen finns 38 barn men då alla inte alltid kan vara med så brukar cirka 30 skridskosugna barn vara på isen.

Trots att det inte är den största kommunen har Nora varit lyckosamma med arrangerande av Tre Kronors hockeyskola och alltid haft ett bra deltagarantal och kanske det viktigaste; nöjda deltagare. 

Och mycket av framgångarna kommer från att föreningen sett till att inkludera alla föräldrar i hockeyskolan och föreningen.

 - Våra spelares föräldrar är väldigt aktiva inom vår förening, vi jobbar gemensamt till att skapa en bra stämning runt våra lag. Vi får mycket positiv feedback utav föräldrarna som uppskattar det vi gör för allas barn, säger Nora HC:s alla ledare gemensamt i vår intervju.

Nora är en liten ort men ändå lyckas ni locka så pass många barn, hur lyckas man med det?

 - Vårt främsta sätt att "rekrytera" barn på är sociala medier samt den kanonfina inbjudan som Svenska Ishockeyförbundet hjälpte alla föreningar med förr. Vi pratar mycket om att vi är tränare för Tre Kronors Hockeyskola och våra barn pratar mycket om det i sina skolor. Det hoppas vi att de gör för att de tycker det är så roligt att spela hockey. Vi gör allt vi kan för att få hockey att vara roligt, få alla barn delaktiga i träningarna, leka mycket och framför allt ge barnen mycket bekräftelse. Vi jobbar hårt för att alla ska känna sig välkomna i Nora HC.

Hur får man alla barn att trivas på isen?

 - Mycket lek på is och att få barnen att vara delaktiga i träningsupplägget, till viss del, och att ständigt ha en positiv attityd gentemot våra spelare och föräldrarna. Vi vill skapa tid åt varje spelare på isen under varje ispass. Som vi oftast brukar säga inom vår tränarstab; “har barnen kul, har vi kul!”.

Hjälper Nora familjer som kanske inte har råd med utrustning till sina barn?
 - Det är en självklarhet för oss att hjälpa familjer, alla ska ha möjlighet och rätt till att få spela hockey.

Fakta:
Pass i veckan:
  Vi har 2 pass för Tre Kronors Hockeyskola i veckan.
Antal barn: Oftast runt 30 stycken på is, men i spelartruppen har vi 38 stycken registrerade.
Antal ledare: Ledare generellt på isen är 3 stycken, men vi brukar ha aktiva föräldrar som gärna ställer upp om det behövs.
Kostnad: Det ska som sagt inte kosta för mycket att spela hockey är vår mentalitet. Vi har en medlemsavgift på 100kr och de som vill och kan får gärna betala en spelaravgift på 200kr för Tre Kronors Hockeyskola men det är aldrig ett tvång hos oss.