Reklam
Reklam
  Hem / Förening / 9,5 miljoner i återstartsstöd till ishockeyföreningarna

9,5 miljoner i återstartsstöd till ishockeyföreningarna

Svenska Ishockeyförbundets styrelse har beslutat att göra en stor satsning på totalt 30 miljoner kronor för att återstarta ishockeyn. Av dessa går 9,5 miljoner oavkortat till föreningarna.

Många föreningar i Sverige har påverkats av pandemin och vi vet att många haft det tufft under en längre tid. Vilka utmaningar som föreningarna står inför skiljer sig åt i hela landet men vad vi vet är att insatser behövs för att återstarta verksamheten.

- Svenska Ishockeyförbundets styrelse har beslutat att göra en stor satsning på totalt 30 miljoner kronor för att återstarta ishockeyn. Av dessa går 9,5 miljoner oavkortat till våra föreningar. Vi är såklart väldigt glada att vi med dessa återstartspengar kan ge våra föreningar ett stöd att starta upp verksamheten och att vi kan göra det på ett sätt där vi kan utgå från respektive förenings unika läge, säger förbundets Utvecklingschef Anders Wahlström.

Här kan du läsa mer om den historiska mångmiljonsatsningen på återstarten av svensk ishockey

 - Vi har bland annat märkt att det behövs lite extra motivation för de tränare och ideella ledare som inte har haft någon verksamhet under pandemin. Jag tror att möjligheten att ge någon i föreningen uppdraget att coacha tränarna kan göra ordentlig skillnad för föreningarnas utvecklingsmiljö. Om föreningarna aktivt jobbar för att skapa en bra utvecklingsmiljö för sina tränare så är jag övertygad om att vi får både bättre tränare och fler tränare som vill stanna längre, säger Anders Wahlström.

 

Föreningar kan beviljas ett stöd på upp till och 50 000 kronor per förening. Ansökan gör föreningen i IdrottOnline och sedan kommer Svenska Ishockeyförbundet att gå igenom och bevilja ansökningarna. Föreningarna välja mellan följande områden:

 • Insatser för att återrekrytera spelare och ledare
  Om ni som förening har tappat spelare och/eller ledare så finns möjlighet att få ekonomiskt stöd till insatser för att återrekrytera eller nyrekrytera. Det kan handla om att göra en rekryteringskampanj eller aktivt kontakta tidigare spelare och ledare.
 • Insatser för att ta ut framtida riktning för föreningen
  Om ni som förening har ett behov av att ta ut en ny framtida inriktning utifrån den nya spelplan som pandemin skapat så finns möjlighet att få ekonomiskt stöd för detta. Det kan handla om att samla styrelsen och/eller andra grupper i föreningen för att göra detta
 • Insatser för att motivera tränare och ledare
  Om ni som förening har ett behov av att göra insatser gentemot era tränare och ledare i syfte att motivera dessa till att fortsätta sin ledargärning så finns möjlighet att få ekonomiskt stöd till detta. Det kan handla om insatser som att ge någon person uppdraget att coacha tränare i föreningen och/eller anordna regelbundna tränar- och ledarträffar.
 • Insatser för att motivera spelare
  Om ni som förening har ett behov av att göra insatser för att motivera de tjejer och killar som spelar ishockey så att de fortsätter spela som kan ni söka ekonomiskt stöd för det. Det kan handla om att arrangera föreningsinterna läger eller turneringar för era egna spelare.
 • Egna idéer i syfte att återstarta föreningens verksamhet
  Om ni som förening har andra akuta behov än ovan nämnda, ta kontakt med Sofie Wallin (This is a mailto link) så gör vi en bedömning från fall till fall.

Här kan du ta del av en lathund för hur ni som förening söker återstartsstödet