Reklam
Reklam
    Hem / Förening / World Girls' Ice Hockey Weekend 15-17 oktober

World Girls' Ice Hockey Weekend 15-17 oktober

World Girls' Ice Hockey Weekend (WGIHW) är en global aktivitet med fokus på ishockeyn på flicksidan. Helgen är utlyst av IIHF och uppmanar distrikt/föreningar att anordna aktiviteter för tjejer. I år anordnas WGIHW den 15–17 oktober.

World Girls’ Ice Hockey Weekend är en helg utlyst av det Internationella ishockeyförbundet med syfte att så många distrikt/föreningar som möjligt över hela världen ska anordna en hockeydag på flicksidan under en och samma helg. Det är ett bra tillfälle att locka tjejer att prova på hockey, visa upp sin verksamhet och förhoppningsvis också få fler tjejer att fortsätta spela ishockey i sin förening. Aktiviteten är återkommande varje år där föreningar själva väljer om de arrangerar aktiviteter över en helg eller någon av dagarna.

Föreningarna som anordnat helgen har upplevt stort engagemang och glada barn på isen och flera föreningar har nu flickor som anmält sig till hockeyskolan eller börjar i deras flicklag.

Från Svenska Ishockeyförbundets sida vill vi uppmana föreningar som anordnar aktiviteter under helgen att använda #wgihw när ni publicerar bilder och material från era aktiviteter för att inspirera andra.

Läs mer på Internationella ishockeyförbundets sida

Ha en fantastisk World Girls’ Ice Hockey Weekend!