Veteranlandslaget
Huvudsponsor Svenska Spel

Tre Kronor Legends

Nuvarande Tre Kronor Legends spelade första matchen i april -07 i Scandinavium i Göteborg. Det var i samband med att World Cup för oldtimerlagklubblag avgjordes där. Tre Kronor Legends (TKL) mötte då ett ”världslag” bestående av spelare från alla dom stora hockeynationerna. Laget bestod dock av flest spelare från Ryssland. TKL vann matchen med hela 9 – 1. Ryssarna ville ha revansch så det blev en ny match ett halvår senare. Matchen spelades i Globen. TKL mönstrade ett riktigt stjärnlag med Salming, Bengt-Åke, Näslund, Loob, Sandström och Calle Johansson i spetsen. Laget drog nästan fullt hus – 10.128 åskådare trots direktsändning i TV4 Sport! Det innebar nytt publikrekord för en oldtimerhockeymatch i Sverige.

I samband med Färjestads 75-årsjubileum spelade TKL i Karlstad mot ett ”stjärn-FBK” i november. Nästa match för TKL blev en returmatch i S:t Petersburg i Ryssland i jan. -08. Även denna gången var det ett riktigt ”Legend” - TKL som ställde upp. Spelarna i laget hade tillsammans spelat 1.863 A-landskamper! 17 av dom 21 spelarna hade vunnit VM och några dessutom OS.

TKL spelar även på mindre orter och i mindre ishallar! I Hallstahammar drog TKL fullt hus när laget mötte Hallstahammars A-lag. Likadant var det i Grästorp och Vaxholm och i många andra ishallar när TKL spelade där. I Köping, i aug 2018, bidrog TKL till att den matchen gav en nettobehållning á 140.000 kr! 2015 startade ryska ishockeyförbundet en ”liga” för veteranspelare: World Legend Hockey League (WLHL). TKL har deltagit i WLHL-slutspel varje år – hittills. Publiksiffrorna talar sitt tydliga språk när TKL spelar. Publiken saknar sina gamla favoritspelare och går man ur huse för att få se dom spela propagandahockey. Spelarna i TKL saknar nog publiken också och dom brukar visa vad dom kan genom att spela ut för fullt med många dragningar, klapp-klappspel och flippass som man sällan ser i dagens elithockey.

Senast uppdaterad: 22-10-04 av Stefan Ladhe

Veteranlandslagets ledare

Team manager: Dick Carlsson
Coach: Curt Lundmark
Läkare: Lennart Hovelius
Fysioterapeut: Thomas Carlsson
Fysioterapeut: Ulf Karlson
Materialförvaltare: Anders Weiderstål
Materialförvaltare: Torbjörn Sköldstrand

 

Matcher