Aktuella utbildningar

För att du som ledare ska kunna anmäla dig till den utbildning du behöver gå för att få rätt behörighet, behöver du gå in på Idrottens Utbildningsplattform.

På plattformen skapar du ditt konto och loggar in.

Distriktsutbildningar säsongen 2022- 2023

Inom distriktet erbjuder vi olika nivåer av utbildningar. Kontakta oss om du har några frågor eller vill diskutera ett upplägg med utbildning på plats i din förening. 

Grundkurs

Den allra första kursen i utbildningsstegen för dig som är hockeytränare. Kursen omfattar både ett digitalt förkunskapsmoment och en fysisk utbildning som är under en helg. 

Datum: 

Plats: Norrköping 

Barn och Ungdomstränarutbildning 1, BU1

Kursen vänder sig till tränare för ålder U12-16. Förkunskap: Du ska ha genomgått godkänd Grundkurs. Kursen startar efter lunch på fredagen och slutar på söndagen.

Datum: 

Plats: Norrköping 

Barn och Ungdomstränarutbildning 2, BU2

För tränare av ålder U12-U16

Datum: 

Plats: Norrköping.

Anmäl dig direkt i utbildningsplattformen. 

Regionala utbildningar säsongen 2022-2023

Under säsongen kommer Region Syd arrangera flera olika utbildningar. Dessa hittas lättast via Idrottens Utbildningsplattform, eller på Regionförbundet Ishockey Syds hemsida.

Exempel på utbildningar som sker i Region Syds försorg är Träningslära och JS 1 och 2.

Fortbildning

Svenska ishockeyförbundet bjuder in till regionala fortbildningskurser. Kursen riktar sig till tränare som är verksam på U16-nivå eller högre. Kursen gäller som fortbildning på alla nivåer. Kursen kommer att gå på tre orter, Gävle, Umeå och i Jönköping. Antalet platser är begränsade till 40 deltagare per ort.

Senast uppdaterad: 23-01-10 av Karin Ahl