Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gustav Griborn/SIF

Final: Skåne – Ångermanland

06 DEC 2015 13:41
Det är dags för avgörandet och helgens största match. Stora Mossen står redo och isen är spolad – det är dags för final i Stålbucklan 2015/2016.
  • Skapad: 06 DEC 2015 13:41

Efter vinster i fredagens kvartsfinal och gårdagens semifinal är det nu dags för den stora finalen i Stålbucklan 2015/2016. Två lag som kämpat väl har nu tagit sig hela vägen när Skåne i eftermiddag möter Ångermanland för att göra upp om den fina pokalen och avgöra vilka som tar över titeln

Skånes resa till final 

Skånes resa började i fredags eftermiddag när man ställdes mot Västerbotten i kvartsfinal. Det blev en riktigt härligt spännande och svängig match där man tillslut stod som segrare med 5-3 efter hattrick av forwarden Sofie Lundin.

Under lördagen stod det sedan klart att man fick möta Uppland/Södermanland för att jaga revansch sen fjolårets förlust i ”samma” semifinal– och det gjorde man. Men precis som i fjol blev det jämt och spännande även denna gång och avgörandet från Skånes sida kom med bara drygt tre minuter kvar av ordinarie matchtid och det var än en gång Sofie Lundin som sköt sitt lag vidare i turneringen.

Ångermanlands resa till final 

Ångermanland har precis som Skåne tagit sig till final via två täta och spännande matcher och det började med kvartsfinal mot Småland i fredags. Där Ångermanland först gick upp i tvåmålsledning innan Småland reducerade till 2-1. Men Ångermanland redde ut det och fick även in 3-1 vilket blev slutresultatet.

I semifinalen under gårdagen ställdes man sedan mot Stockholm för att göra upp om vem som skulle avancera till den stora finalen. Där blev det också en riktigt jämn och härlig match där Stockholm tog ledningen, men där Ångermanland genom snabb replik och ytterligare ett mål en stund senare tillslut stod som segrare med 2-1.

Se matchen i SVT1

Så idag möts två lag som haft liknande resa genom turneringen hittills, vilket bådar för att dagens final blir precis sådär härligt spännande som det ska vara när guldet ska delas ut. Vill du se denna härliga drabbning ska du slå på SVT Play klockan 15.00 och nedsläpp är skrivet till 15.10. 

Skribent: Lisa Classon

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info