Hoppa till sidans innehåll

Högklassig produktion av Xenter under Stålbucklan

07 DEC 2015 19:31
Under helgens spelades det slutspel i Stålbucklan 2015/2016 och Xenter var på plats under hela turneringen för att sända matcherna tillsammans med LiveArena.
  • Skapad: 07 DEC 2015 19:31

Xenter, som är en skola ute i Tumba där man jobbar med både gymnasie- och yrkeshögskoleutbildning, har funnits på plats under helgen på Stora Mossen. Där har man med hjälp av en femkameraproduktion sänt alla helgens matcher förutom finalen, och dessutom kunnat visa repriser, highlights och inslag samtidigt som man dessutom haft en studio med inbjudna gäster.

- Jag är hur nöjd som helst, det har varit väldigt bra, Björn Egertz som jobbar som utbildningsledare på Xenter efter den sista sändningen.

Klockrent samarbete 

Man har haft många studenter på plats under helgen och allt har fungerat så bra som det gjort tack vare bra planering och kommunikation – både inför och under utförandet. Det var Svenska Ishockeyförbundet som kontaktade Xenter och föreslog ett samarbete under Stålbucklan vilket Egertz tyckte kändes klockrent.

- Det har varit ett jättebra tillfälle för studenterna att lära sig hur man planerar, riggar och sedan får det att fungera i praktiken.

Olika roller har gett en bra överblick 

Pontus Landfors, som är en av studenterna från Xenter som jobbat med Stålbucklan är även han nöjd med helgen.

- Det har varit jätteroligt, allt har fungerat jättebra, säger han och berättar också att alla som jobbat har haft olika roller för att få prova på så mycket som möjligt. Några av delarna som han jobbat med är närbildskamera, b-ljud och sedan bildproducerade han även en match.

- Jag är glad att vi fick göra en hel turneringen och framförallt med hockey, säger Pontus som vill jobba med Live-TV och allra helst sportsändningar i framtiden.

xenter jobb

Viktigt att få ut studenterna på arenorna 

Något som Xenter prioriterar högt är att låta studenterna prova på så mycket övningar i praktiken som det bara går. Olle Eriksson, som jobbar som projektledare/pedagog på skolan, betonar vikten av att få ut studenterna på de olika arenorna och bygga tekniken själva för att se hur allt hänger ihop. Han tycker att samarbetet med Svenska Ishockeyförbundet och LiveArena har varit både fantastiskt roligt och samtidigt fungerat väldigt bra.

- Vi har haft bra kommunikation och fick lång tid att förbereda oss på, berättar Olle som tycker att det gjorde att man kunde förbereda exempelvis förreportage och bli införstådda med vad Stålbucklan handlar om.

"En jättesuccé" 

Under helgen som gått är Olle nöjd med det han sett och har själv haft en mer övergripande roll där han sett till att allt har fungerat som det ska.

- Helgen har varit en jättesuccé om jag ser till det som visats i sändningarna, säger han och tycker att man stått för högklassig produktion trots att man jobbat med förhållandevis enkel teknik.

- Vi har trots det kunnat erbjuda repriser och highlights, vilket gör mycket i en sändning. 

xcenter

Skribent: Lisa Classon

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info