Hoppa till sidans innehåll

Individuella utmärkelser i Stålbucklan 2015/2016

10 DEC 2015 12:31
I samband med finalmatchens slut i Stålbucklan delades det inte bara ut medaljer utan även individuella pris till de spelare som visat upp fina prestationer.
  • Skapad: 10 DEC 2015 12:31

Publiken som tagit sig till Stora Mossens IP och alla som tittat hemifrån har under helgen bjudits på mycket härlig och spännande hockey när Stålbucklan 2015/2016 avgjordes. Framförallt har det varit starka laginsatser, men det har även funnits några spelare som utmärkt sig på egen hand. Dessa spelare prisades efter finalmatchens slut i samband med prisutdelningen av medaljer, och det var följande tre tjejer som fick ta emot utmärkelserna. 

Bästa målvakt och mest värdefulla spelare i turneringen

Tjejen från Ångermanland som var en stor bidragande faktor till att laget gick hela vägen och visade varför hon även fick ett av dessa pris i fjol. Therese Järnkrok valdes efter söndagens final till både turneringens bästa målvakt och även den mest värdefulla spelaren i Stålbucklan 2015/2016. 

Therese fick stå samtliga av Ångermanlands matcher under både kvalhelgen och slutspelet och hon visade verkligen att hon fortsatt utvecklats enormt sedan förra turneringen. Under dessa sammanlagt fem matcher fick Therese totalt 81 skott mot sig och släppte av dessa bara in 5 bakom sig vilket ger henne en total räddningsprocent på 93,83%. Therese vann även samtliga av dessa fem matcher och höll nollan i en. Under slutspelet visade hon verkligen vilken viktig kugge hon var i detta guldlag - och därför tilldelades hon alltså både priset för bästa målvakt och mest värdefulla spelare.

Bästa back

Priset till bästa back gick i år, precis som förra året, till Maja Nyhlén Persson som återigen gjorde en fenomenal insats i kval- och slutspel. På de fyra matcherna Maja spelade mäktade hon med hela tio poäng i och med sina sju mål och tre assister. Dessa imponerade siffrorna placerade även henne på en andraplats i den totala poängligan då hon snittade 2,50 poäng per match. Till vardags spelar Maja i Leksand och Riksserien där hon tagit en plats i det ordinarie laget och har på 20 matcher gjort 7 poäng.

Bästa forward

Trots finalförlusten hade Skånes Sofie Lundin anledning att fira efter söndagens sista match i Stålbucklan 2015/2016 då hon fick ta emot pris som turneringens bästa forward. Sofie spelade totalt (med kvalhelgen inräknad) sex matcher i årets upplaga och på dessa blev det hela fjorton poäng som hon gjorde genom åtta mål och sex assistpoäng vilket betyder att hon även vinner årets poängliga. Hon hade ett snitt på 2,33 poäng/match och tog dessutom inte heller en enda utvisning. En mycket disciplinerad och skicklig forward som var den avgörande faktorn för sitt Skåne i många av vinsterna. Mot Ångermanland räckte det inte riktigt hela vägen, men centern från Skåne noterades ändå för ett mål och en assist i finalmatchen. 

Skribent: Lisa Classon

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info