Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Lindgren/SIF Föreläsning från Jernkontoret under Stålbucklan

Jernkontoret gör Stålbucklan möjlig

05 DEC 2015 21:22
Under lördagskvällen kom Stålbucklans huvudsponsor Jernkontoret till Stora Mossen för att informera om sin verksamhet och sin roll i denna turnering.
  • Skapad: 05 DEC 2015 21:22

Jernkontoret är Stålbucklans titelsponsor och var även grundarna av turneringen då man 2006 startade resan och då var det som en årlig turnering med sammansatta lag för flickor mellan 14-16 år. Nu har Stålbucklan växt sig till en distriktslagsturnering där slutspelet i år spelas på Stora Mossen mellan 4-6 december och där åtta lag, som tog sig till slutspelet via kvalet i november, gör upp om den fina pokalen. 

Besök Jernkontorets monter 

Jernkontoret har funnits på plats under hela slutspelet och har även haft en monter för att tydligare visa vad man jobbar med. Med sig där har man bland annat haft unga ingenjörer som informerat om sin väg till yrket genom studier och liknande.

"Vi tror på tjejerna" 

Under lördagskvällen hölls även en föreläsning av Lars Ragnarsson från Järnkoll, som är ett informationsprogram inför högskolestudier i materialteknik, med syftet att informera årets spelare om Jernkontorets verksamhet. Ragnarsson pratade också om varför stålindustrin behöver unga och kreativa hjärnor som kan skapa ett framtida Sverige, samt just varför man sponsrar Stålbucklan.

- Och det är ju för att vi tror på tjejerna, och vill visa att vi tror att de har en järnvilja – vilket är precis det industrin behöver, sa Ragnarsson själv efter sin föreläsning.

Men Ragnarsson lyfte även faktumet att stålindustrin till stor del befinner sig ute i små bruksorter, precis där tjejerna växer upp och att det är viktigt med medvetenhet. 

Skribent: Lisa Classon

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info