Hoppa till sidans innehåll

270 000 såg finalen av Stålbucklan

13 MAR 2017 15:56
Stålbucklan 2017 är över och vi kan konstatera att det var en mycket sevärd turnering som bjöd på bra, spännande och roliga matcher. Idag nås vi av nyheten att hela 270 000 personer såg finalen i SVT1.
  • Uppdaterad: 13 MAR 2017 16:12

Stålbucklan intog Örnsköldsvik under fem dagar för spel i fem hallar och det var en turnering som bjöd på riktigt härlig hockeyunderhållning. Och i sista matchen stod det klart att det var Västergötland/Bohuslän-Dal som tog hem guldet. Finalen sändes i SVT1 under söndagen och på plats fanns Chris Härenstam tillsammans med landslagsspelaren Erika Grahm som expertkommentator. Idag nås vi av nyheten att sändningen hade hela 270 000 tittare.

- Det är jätteroligt att så många tittar och det visar att det finns ett stort intresse för tjej- och damhockeyn i Sverige. Jag hoppas att det gör att vi når och kan locka fler till vår sport. Att vi i år hade distrikt som var med och tävlade för första gången visar på bredden av tjejhockeyn och kvaliteten på spelet i Stålbucklan blir bättre och bättre för varje år och det tror jag också ökar intresset för turneringen, säger Olof Östblom, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Även på SVT var man nöjda med tittarsiffrorna från finalmatchen som sändes från Fjällräven Center.

- Det är fantastiskt fina tittarsiffror och det känns roligt för oss att kunna visa upp kommande generationen damspelare precis som vi visar kommande generationen herrspelare genom TV-pucken. Och det är roligt att så många tog del av den och vi är väldigt nöjda med sändningen – Chris Härenstam och Erika Grahm gjorde ett jättebra arbete med helt rätt tonläge. För man får komma ihåg att det inte är en VM-sändning vi pratar om utan det handlar om unga spelare och om breddidrotten och förhoppningsvis kan vi också bidra till att inspirera fler unga tjejer att börja med hockey, säger Åsa Edlund Jönsson, Sportchef SVT.

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info