Hoppa till sidans innehåll

Bronset till Gästrikland/Hälsingland

11 MAR 2017 21:52
Vi säger stort grattis till Gästrikland/Hälsingland som tog bronset efter matchen mot Ångermanland. Imorgon spelas finalen i SVT 1 klockan 14.15.
  • Uppdaterad: 11 MAR 2017 22:22

Den första semifinalen under lördagen spelades mellan Ångermanland och Västergötland/Bohuslän-Dal. I första perioden var det en jämn match och lagen gick till pausvila med 2-2 på tavlan. Men i andra perioden släppte det rejält och Västergötland/Bohuslän-Dal vann perioden med 3-0 vilket betyder att slutsiffrorna blev 2-5 och Ångermanland fick se sig slagna på hemmaplan och bronsmatch väntade.

I den andra semifinalen var det ännu jämnare än i den första. Södermanland har ju tidigare i turneringen fått träna på hur de är att ta en match hela vägen till straffar och det var också var som hände i mötet med Gästrikland/Hälsingland. Och det var, precis som förra gången, Alice Thorén som klev fram och blev matchhjälte. I Studio Stålbucklan, efter matchen, berättade hon att det här med straffar också är någonting hon tränat på. Vinsten betydde alltså att bronsmatchen stod mellan Ångermanland och Gästrikland/Hälsingland.

Klar vinst

I bronsmatchen var det Gästrikland/Hälsingland som tog kommandot redan 01.30 in i första perioden och det tog bara 17 sekunder innan det andra målet kom. Sedan rann matchen iväg till slutsifforna 1-7 och det blev ett segerjubel efter matchen. I Studio Stålbucklan, efter matchen, kommenterade Linnea Reberg segern så här:

- Det känns otroligt skönt och det har varit en grym resa. Vi hade ett helt okej spel tycker jag, men det kunde också varit bättre. Men vi knep bronset så det känns bra. Det var tungt efter semifinalen såklart men det var stort för oss att ta oss hit så det var bara att tagga om. Nu är vi otroligt stolta att vi kommit hit.

Imorgon är det alltså finalspel som gäller och då möts Västergötland/Bohuslän-Dal och Södermanland. Finalen kan ni se live i SVT 1 klockan 14.15 och då kan vi även sammanfatta placeringsspelet i grupperna E och F.

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info