Hoppa till sidans innehåll

Gästrikland/Hälsingland siktar förbi kvartsfinal

07 MAR 2017 10:42
Gästrikland/Hälsingland har tidigare fallit på målsnöret i kvartsfinaler och senaste året på sudden. Så det är ett revanschsuget lag som ställer upp inför turneringsstart i Stålbucklan. Pär Ängvald berättar mer om laget och Stålbucklan som turnering.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2017 10:59

Hur har ni förberett er inför turneringen?
Uppladdningen inför årets Stålbucklan turnering har av olika anledningar varit på en minimal nivå. Men trots detta känner vi att vi har ett lag som trivs ihop och är laddade inför turneringen. 

Vad betyder turneringen för er?
Det är såklart ett äventyr särskilt denna säsong då vi träffat samtliga distrikt och tävlar mot varandra på samma ställe. Det ska bli väldigt roligt med den nyordningen för den här säsongen. Sedan är Stålbucklan en viktig fast punkt för yngre tjejer att ha något att se fram emot och få vara med i. Lyckas vi med att sprida turneringen ännu mer och även i media så tror jag att Stålbucklan inte bara bidrar med tävlingsnerv utan också något som kan locka fler tjejer till att prova på vår härliga sport.

Är tjejerna laddade nu då?
Tjejerna ser fram emot turneringen och tycker det ska bli väldigt kul, särskilt att de tjejer som varit med några gånger nu får möta nya lag i det nya formatet. 

Vad har ni för förhoppningar på turneringen?
Vi hoppas att vi får några riktigt roliga dagar med jämna och bra matcher och där vi åtminstone ska kunna vara bland de 6 bästa som vi varit de två senaste åren. Vi har dock lite av ett generationsskifte då några av de bärande spelarna från senaste åren nu blivit för gamla och det blir nya tjejer som får ta på sig rollen att leda laget framåt.  

I år har vi två tränare som inte varit med i Stålbucklan tidigare i form av distriktslagsturnering. Vårt lag har ju de två senaste säsongerna varit framme i slutspelet men dock förlorat sina kvartsfinaler senaste året mycket snöpligt i sudden. Den största erfarenheten vi fått med oss är att det här är en rolig turnering där man får möta tjejer i sin ålder och även knyter band mellan varandra utanför banan. 

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info