Hoppa till sidans innehåll

Gruppspelen igång i alla hallar

09 MAR 2017 22:15
Under torsdagen kom Stålbucklan igång på riktigt med spel i alla fyra hallarna – Bjästa Ishall, Modo-Hallen, Husumhallen och Skyttishallen. Och det har varit några riktiga rysarmatcher. Vi sammanfattar här.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2017 08:29

Grupp A

I grupp A toppar Ångermanland tabellen efter vinst idag mot Göteborg men också efter en rafflande match mot Södermanland som till slut fick avgöras på straffar. Målvakt Therese Järnkrok spikade alltså igen matchen och höll nollan till slutsignalen. Imorgon väntar sista gruppspelsmatchen mot Västmanland för just Ångermanland. Tvåa i gruppen ligger Södermanland som imorgon möter Göteborg i den avslutande gruppspelsmatchen. På tredjeplats i gruppen ligger Medelpad som idag tog två viktiga segrar mot Västmanland och Göteborg men fick se sig slagna i matchen mot Södermanland. Fyra i gruppen hittar vi Västmanland som idag vann mot Göteborg, som ligger femma i grupp A.

Grupp B

I grupp B har det spelats fyra matcher under dagen och det är Stockholm och Västergötland/Bohuslän-Dal som toppar tabellen på lika många poäng. Stockholm har, bara idag, gjort hela 23 mål i sina möten mot Jämtland/Härjedalen och Dalarna/Örebro. Imorgon möts just de två sistnämnda lagen för att göra upp om tredjeplatsen i gruppen.

Grupp C

I Bjästa Ishall har det varit jämna matcher i stort sett hela dagen. Och gruppen lever i allra högsta grad efter att Gästrikland/Hälsingland tog en viktig seger mot Uppland efter att ha hämtat in ett underläge med 1–3 till slutsiffrorna 4–3. Småland leder gruppen med 6 poäng där Uppland och Gästrikland/Hälsingland följer med sina 3 poäng vardera. Men under morgondagen har Norrbotten möjlighet att ta 3 poäng och därmed hamna på samma poäng som just Uppland och Gästrikland/Hälsingland. Ja ni, hör ju – det är spännande matcher att vänta under morgondagen.

Grupp D

I grupp D är det Västerbotten som har tagit kommandot efter två vunna matcher mot Värmland och Östergötland. Därefter kommer just Östergötland men också Skåne/Blekinge på lika många poäng. Under morgondagen spelas viktiga matcher om poäng då Värmland ställs mot Östergötland och Skåne/Blekinge mot Västerbotten. Där handlar det om att knipa poäng för att ta den viktiga andraplatsen.

Som vanligt följer ni alla matcher på Live Arena om ni inte kan vara med på plats. Och missa inte Studio Stålbucklan där vi bjuder in gäster för att sammanfatta matchdagarna under turneringen.

Ta del av hela matchstatistiken här

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info