Hoppa till sidans innehåll

Guldet till Västergötland/Bohuslän-Dal

12 MAR 2017 15:31
Det var till slut Västergötland/Boshulän-Dal som knep guldet i finalen av Stålbucklan mot Södermanland men sifforna 4-0 och två spelare ur laget får individuella utmärkelser för sin insats.
  • Skapad: 12 MAR 2017 15:31

Söndagens final spelades i Fjällräven Center i Örnsköldsvik och det var Västergötland/Bohuslän-Dal och Södermanland som tagit sig till finalspelet. Det var nervösa tjejer men även ledare som gjorde sig klara för matchen - en final som inget av lagen tagit sig till innan. Erika Grahm, expertkommentator och spelare i Damkronorna, berättade i sändningen i SVT1 att det är ett resultat av bredden som finns bland unga hockeytjejer idag.

Och i finalen var det Västergötland/Bohuslän-Dal som tog kommandot, i en inledningsvis jämn match. Med tre och en halv minut kvar av första perioden kom 1-0 genom Hanna Thuvik på friläge där hon stänkte upp pucken i nättaket, något som fick Chris Härenstam och Erika Grahm i SVT-studion att jubla. Och det var också 1-0 som stod på tavlan när lagen gick till pausvila.

I andra perioden var det Lina Ljungblom som var framme och satte 2-0 till Västergötland/Bohuslän-Dal genom ett riktigt hårt skott som letade sig in bakom Södermanlands målvakt. Även 3-0 kom bara drygt fem minuter senare genom Jonna Andersson.

I en senare matchsekvens var SVT-studion och många i arenan övertygade om att 4-0 var ett faktum men Tindra Oknefjell i Södermanlands lag stod för en magisk räddning som fick stora applåder inne i Fjällräven Center. Trots räddningen kom ändå målet som fastställde resultatet och Västergötland/Bohuslän-Dal står som vinnare av Stålbucklan 2017. Ett stort grattis riktar vi till er!

Stålbucklan 2017 slutar alltså:

Guld - Västergötland/Bohuslän-Dal
Silver - Södermanland
Brons - Gästrikland/Hälsingland

Individuella utmärkelser:

Pris för bästa back:
Wilma Carlsson, Gästrikland/Hälsingland

Pris för bästa forward:
Lina Ljungblom, Västergötland/Bohuslän-Dal

Pris för bästa målvakt:
Frida Axell, Västergötland/Bohuslän-Dal

MVP, pris för turneringens mest värdefulla spelare:
Lina Ljungblom, Västergötland/Bohuslän-Dal

 

Se all statistik från Stålbucklan här och för er som inte redan sett Studio Stålbucklan finns avsnitten att se i efterhand genom Live Arena.

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info