Hoppa till sidans innehåll

”Hoppas att hockeyn på tjejsidan kan växa”

27 FEB 2017 13:45
Många tjejer i Värmlands lag har inte spelat hockey så väldigt länge, men laget går in i turneringen i mars med glädje och med målsättningen att göra riktigt bra matcher. Roland J Danielsson har varit med i sju säsonger och berättar mer.
  • Skapad: 27 FEB 2017 13:45

Hur har uppladdningen sett ut inför Stålbucklan?
Vi började i augusti med ett sommarläger i Munkfors men där var inte alla med så vi planerade in ytterligare uttagningsträffar under hösten. Så efter tre träffar fram till årsskiftet och en cup den 6 januari i Skara så var truppen uttagen. Nu planerar vi in ytterligare några träningstider med ispass samt teori och vi ska också få in någon träningsmatch innan avfärd till Stålbucklan.

Vad tänker ni kring Stålbucklan som turnering?
Det är en viktig turnering för tjejernas utveckling. De får möjlighet att utvecklas som spelare genom att spela mot hårdare och tuffare motstånd än vad de i regel har i sina egna klubblag. Sedan hoppas jag också att turneringen gör att tjej/damhockeyn kan få en högre status ute i Sverige. Framför allt hoppas jag att hockeyn på tjejsidan kan växa i föreningarna runt om i landet.

Är tjejerna laddade?
Ja de vill verkligen spela turneringen nu och de ser med glädje fram emot resan till Ö-vik.

Vad har ni för förhoppningar på turneringen?
Värmland har en trupp med många tjejer som inte spelat hockey så länge, så vår målsättning i år är att göra så bra matcher vi kan och framför allt att tjejerna har riktigt roligt under turneringen. Sedan vill vi såklart försöka ta oss så långt som möjligt i turneringen! För mig blir det min sjunde säsong i år så det ska bli riktigt kul!

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info