Hoppa till sidans innehåll

Semifinaler nästa

10 MAR 2017 22:20
Det blev stor dramatik under fredagens avslutande gruppspelsmatcher. Under eftermiddagen spelades även kvartsfinalerna och vi sammanfattar läget inför det fortsatta spelet här.
  • Skapad: 10 MAR 2017 22:20

Grupp A

I Grupp A var det Ångermanland och Södermanland som med marginal tog sig vidare till kvartsfinaler Ångermanland vann sin sista match med 4-0 mot Västmanland och Södermanland vann sin sista match mot Göteborg med 5-0. Det betyder att Medelpad hamnade på en tredjeplats och nu fortsätter sin resa i Grupp E där det spelas om platserna 9-12. Göteborg och Västmanland spelar vidare i Grupp F om platserna 13-17.

Grupp B

I Grupp B var det Stockholm och Västergötland/Bohuslän-Dal som knep de två kvartsfinalplatserna, det senare laget har inte tidigare varit i slutspel i Stålbucklan-sammanhang. Under förmiddagen vann Stockholm mot just Västergötland/Bohuslän-Dal med 3-1 medan Jämtland slog Dalarna/Örebro med 7-0. Det betydde att Dalarna/Örebro hamnade på en tredjeplats vilket tog dem vidare till Grupp E och spel om plats 9-12 medan Jämtland/Härjedalen spelar vidare i grupp F om platserna 13-17.

Grupp C

I Grupp C levde hoppet för alla lag när den första morgonmatchen skulle spelas under fredagen. Norrbotten hade möjlighet att ta tre poäng och därmed hamna på samma poäng som de två lagen ovanför. Men Gästrikland/Hälsingland vann matchen med 4-3 och därmed var det Småland och just Gästrikland/Hälsingland som tog de två kvartsfinalplatserna. Uppland spelar vidare i Grupp E om platserna 9-12 medan Norrbotten får spela vidare i Grupp F om platserna 13-17.

Grupp D

Den riktiga rysaren stod grupp D för där hela tre lag hamnade på 6 poäng vardera. Skåne/Blekinge spelade sin match mot Västerbotten under fredagsförmiddagen och vinst med 3-0 skulle betyda att laget var vidare. Men när slutsignalen tjöt i hallen stod det 2-0 på tavlan vilket gjorde att laget missade kvartsfinal och nu spelar vidare i Grupp E om platserna 9-12. Värmland hamnade på fjärdeplats i gruppen och spelar vidare i Grupp F om platserna 13-17.

 

Kvartsfinaler:

Åtta lag gick vidare till kvartsfinaler och det var egentligen bara Ångermanland som tog sig vidare med god marginal efter vinst mot Östergötland med 5-2. I alla andra matcher var det uddamålsskillnad och jämna matcher. Den absolut jämnaste var kvartsfinalen mellan Västerbotten och Södermanland som fick avgöras på straffar och där Södermanland kom vinnande ur striden. Resultatet från kvällens kvartsfinaler betyder att vi har följande semifinaler att se fram emot under lördagen:

Semifinal 1: Ångermanland – Västergötland/Bohuslän-Dal

Semifinal 2: Gästrikland/Hälsingland – Södermanland

 

Det betyder alltså att lagen som spelar om platserna 5-8 är:

Östergötland – Småland

Stockholm – Västerbotten

Ta del av all matchstatistik här och följ matcherna på Live Arena. På söndag sänds finalen klockan 14.15 i SVT 1 direkt från Fjällräven Center.

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info