Hoppa till sidans innehåll

”Stålbucklan är en upplevelse för tjejerna”

02 MAR 2017 13:50
Med en lång resväg från Göteborg ser laget fram emot att få komma till Ö-vik och spela Stålbucklan. Laget hoppas ta revansch för det missade finalspelet under turneringen förra året. Vi pratar mer med lagledare Catarina Gissleholm.
  • Skapad: 02 MAR 2017 13:50

Hur har uppladdningen sett ut inför Stålbucklan?

Vår uppladdning har varit lite annorlunda på grund av att vi hade svårt att få ihop ett lag med tillräckligt många spelare. Dels har vi lång resväg men sedan fanns viss oro för hur det skulle gå med skolan. Så under sista anmälningsdagen tog vi beslutet att anmäla ett lag tack vare att vi fick låna tre tjejer från distrikten runt oss – en tjej från Västergötlands Ishockeyförbund och två tjejer från Bohuslän/Dals Ishockeyförbund.

Då har ni inte haft den längsta uppladdningen, men hur ser ni på turneringen då?Den ger tjejerna en chans att träffa andra hockeyintresserade tjejer och mäta sig med dem. Det är en upplevelse för tjejerna att få delta på en cup i den här storleken med enbart tjejer. Sedan tror jag att turneringen har en stor betydelse för tjejhockeyn i Sverige eftersom det blir en samlingsplats för landets främsta tjejer födde 01–03.

Är tjejerna laddade?
Absolut, de tycker att det ska bli spännande att få åka upp till Ö-vik för att spela. Många av tjejerna har kompisar i andra distrikt som de ser fram emot att få träffa i Ö-vik.

Vad går ni in med för förhoppningar på turneringen?
Vi vill att tjejerna ska få spela bra matcher tillsammans och ha roligt ihop. Vinster är självklart kul, men att knyta nya kontakter och att kämpa tillsammans är minst lika viktigt. Halva laget var med och spelade Stålbucklan förra året. Tyvärr missade vi finalspelet i Stockholm på ett måls målskillnad.

 

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info