Hoppa till sidans innehåll

”Vi är sugna på att gå lite längre i år”

24 FEB 2017 12:36
Västergötland/Bohus-Dal har inte tidigare gått vidare från gruppspelet i Stålbucklan men i år är laget sugna på att gå lite längre. Vi pratar med Carin Ljung om förberedelser och om att alla lag finns på plats inför turneringen i ”Foppa-land”.
  • Skapad: 24 FEB 2017 12:36

Hur har uppladdningen sett ut inför Stålbucklan?
Vi började redan med ett läger i augusti i Skara där samtliga Västergötland och Bohus-Dal-spelare i åldrarna 01–03 var inbjudna. Sedan har vi haft träningsmatcher mot Värmland och Troja-Ljungby, vi deltog i Girl Power Cup i november och fler träningar och cupspel efter det. Framöver ska vi ha en träningsmatch mot Göteborgs tjejer i Tidaholm i mars och i samband med våra träffar har vi haft olika typer av fystester – så vi känner oss verkligen laddade inför turneringen.

Hur ser ni på Stålbucklan som turnering?
Den betyder såklart jättemycket och är ett mål i vår verksamhet. Tjejerna spelar med killarna till vardags och nästa steg för dem blir ju att spela med tjejlag och under en turnering som Stålbucklan får de spela mot de bästa tjejerna i samma ålder. Många tjejer är nöjda, ska sägas, med att spela med killarna med förr eller senare så går det ju inte längre. Sedan är det ju otroligt viktigt att kunna visa upp för hela hockeysverige att det finns många tjejer som älskar att spela hockey och som är riktigt duktiga på det.

Ja, vad säger era tjejer nu inför turneringen?
Tjejerna är jättetaggade. Att spela Stålbucklan har legat i bakhuvudet som ett litet mål hela säsongen. Och det är andra delar än bara spelet som de ser fram emot också. Exempelvis att få träffa tjejerna i dem andra lagen, vissa känner redan varandra. Sedan blir det spännande att åka så långt norrut för att spela, det har vi inte heller gjort tidigare. Så det ska bli kul att vara tillsammans så många dagar i rad.

Vad har ni för förhoppningar inför resan till Ö-vik då?
Det är första gången alla lag samlas på samma ställe så det är roligt att möta lag vi aldrig mött förut. Vi hoppas på jämna matcher och att vi förhoppningsvis åker därifrån som vinnare. Vi har aldrig gått vidare från gruppspelen som varit de senaste åren. Vi har tidigare spelat mot Småland, Skåne och Göteborg och då gick vi inte vidare från ett straffavgörande. Året efter var vi också nära att gå vidare men Stockholm och Uppland knep de två översta platserna. Så i år är vi sugna på att gå lite längre.

Vi har ett bra lag och vi hoppas såklart att vi ska gå långt i turneringen. I övrigt så hoppas vi på ett bra arrangemang och att tjejerna får spela tufft vilket de är vana vid eftersom de spelar i serier med killar till vardags. Jag tror att vi kommer att se många duktiga tjejer som kommer att visa upp sina talanger i Foppa-land.

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info