Hoppa till sidans innehåll
Foto:

”Att samla alla lag är det bästa som gjorts”

15 MAR 2018 16:58
Ångermanlands distriktslag har haft en del sammankomster under säsongen och är taggade på Stålbucklan. En av ledarna, Anders Sohlin, berättar mer.
  • Skapad: 15 MAR 2018 16:58

– Ja, förutom den cupen så har vi spelat ett antal träningsmatcher mot vanliga U-lag samt mot ett damlag i distriktet. Vi segrade också i Norrcupen för distriktslagen i region Norr. Vi jobbar mycket med teambuildning och att få förstaårsspelana att känna sig delaktiga och viktiga.

Är det något speciellt ni tagit med er från förra året?
– 
Vi lärde oss mycket om att delta i en lång turnering förra året, att hålla ihop gruppen och att komma väl förberedda till vad som komma skall. Att kunna prestera på topp under så pass lång tid kräver en hel del. Men också vikten av att tjejerna har sin egen distriktsturnering, att få se många andra duktiga lag och spelare motiverar säkert många till att göra en ordentlig satsning. I vårt distrikt spelar tjejerna till vardags vanlig U-hockey så detta blir en ny värld för många.

Är tjejerna laddade, eller vad säger de själva om turneringen?
– 
De är superladdade och detta är såklart årets höjdpunkt för de flesta, vi har många vinnarskallar i truppen och lagets målsättning är hög.

Hur ser ni på årets turnering?
– 
Vi är säkra på att årets Stålbucklan-turnering kommer att bli minst lika lyckad som fjolårets. Medelpad har fina hallar och nu hoppas vi även på att publiken hittar till arenorna. Det är trots allt framtidens stjärnor som kommer på besök. Att samla alla lagen på samma ställe är det bästa draget som gjorts, ska vi föra tjejhockeyn framåt så är det otroligt viktigt att visa på hur många det faktiskt är som spelar och att i stort sett alla distrikt är representerade. Vi hoppas att det kommer vara så här i många år framåt.

Vi önskar Ångermanlands trupp lycka till, under Stålbucklan!

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info