Hoppa till sidans innehåll

”Många spelare är revanschsugna”

26 MAR 2018 13:49
Göteborg kommer till Stålbucklan med ett lag med viss rutin då många från förra årets turnering är med även i år. En av ledarna Pontus Lägge berättar mer om lagets uppladdning.
  • Skapad: 26 MAR 2018 13:49

Hur har er uppladdning sett ut inför turneringen?
Den har i år sett väldigt bra ut, från att vi drog igång träffarna med årets trupp har vi sedan början av oktober setts cirka 1–2 gånger i månaden fram tills årsskiftet. Efter årsskiftet har vi stegrat upp antalet träffar och samtidigt planerat in fler matcher för att svetsa ihop gruppen ytterligare. Något som har bidragit stort till förberedelserna är att all distriktslags-verksamhet i såväl killar som tjejer i år har varit samlad på Frölundaborg vilket underlättat samarbetet mellan lagen och därmed höjt kvaliteten markant på träningarna. Som läget ser ut nu har vi fått ihop en bra solid grupp där alla arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål. Med cirka en månad kvar börjar nu allting ta sin ordentliga form inför den stora huvuduppgiften, tills dess har vi 2 matcher kvar samt en träning. 

Vad tog ni med er från förra turneringen?
Ifrån föregående år tar vi med att stora delar av fjolårets trupp är kvar i år vilket medför att vi besitter en hel del rutin vad det gäller Stålbucklan. Trots att det sportsliga resultatet inte gick Göteborgs väg fanns det otroligt mycket bra saker att ta med ifrån turneringen vilket är något vi byggt vidare på i år. Många spelare är revanschsugna och inställsamma på att i år är det vårt år! 

Vad betyder en turnering som Stålbucklan för tjejerna, tror du?
Jag vill säga att denna turneringen betyder jättemycket för tjejerna, det är något de verkligen ser fram emot och har längtat efter. Att få samlas tillsammans under en helg med hela Sveriges hockeytjejer i samma ålder och spela för sitt distrikt är något som man alltid kommer att bära med sig. Samtidigt är det en bra erfarenhet som jag vet många har nytta av att ha med sig i sin fortsatta ishockeykarriär. Att man samlar alla lag ser vi som väldigt positivt då det bidrar till att turneringens kvalitet stärks och sammanknyts på ett mer naturligt sätt likt killarnas motsvarighet. Dels bidrar även detta till att tävlingslusten stiger bland distrikten och spelarna ju längre turneringen fortsätter. 

Hur ser hockeyn på tjejsidan ut i ert distrikt?
Tjejishockeyn i Göteborg med omnejd är klart på uppgång vilket inte minst märks genom Frölundas satsning av regionsutvecklingen där de arrangerar 4 träffar per år i s.k. tjejhockeyträffar. I genomsnitt har detta lockat cirka 45 tjejer ifrån 16 olika klubbar per gång vilket såklart är väldigt roligt. Att allt fler klubbar runt om i Göteborg väljer att satsa på tjejerna är för mig ett gott tecken att ishockeyn är på väg åt rätt håll vilket inom ett par år kommer att visa sig starkt då kullarna vuxit till sig ordentligt. Samtidigt har jag som huvudtränare märkt ett väldigt positivt uppsving bland hur hockeyfolket överlag kring hur man pratar om framtidens ishockey där tjej- och damishockeyn benämns på ett helt annat sätt än förut. För att denna delen av ishockeyn skall kunna växa behövs det många som drar åt samma håll och jag anser att vi är inne i en period där detta börjar ske på allvar vilket jag välkomnar med öppna armar! 

Vad har ni för förväntningar på årets turnering i Medelpad?
Förutom ett strålande väder, en fantastisk hockeyatmosfär och trevliga norrlänningar förväntar vi oss ett bra arrangemang med mängder av jämna och spännande matcher och såklart mycket publik på läktarna. Att turneringen hamnar i Medelpad med sin gedigna kultur och glödheta intresse för ishockey bådar för en bra stämning och en häftig upplevelse.  

 
Vi önskar Göteborg lycka till i årets turnering!

 

 

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info