Hoppa till sidans innehåll

”Spänd förväntan och lite nervöst”

19 MAR 2018 15:32
Dalarna kommer med ett lag bestående av några som spelat Stålbucklan förut men också några nykomlingar. Gemensamt är att de alla ser fram emot turneringen och Micke Eldebäck berättar mer.
  • Skapad: 19 MAR 2018 15:32

Hur har er uppladdning sett ut inför turneringen?
– Vi hade första samlingen i slutet september och haft en plan att ha minst en träff i månaden. Har även haft två träningsmatcher mot Leksands Dam J och kommer även ha minst två träningsmatcher till innan vi åker upp till Sundsvall. Så förberedelserna har varit bra.

Vad tog ni med er från förra turneringen?
– Framförallt ett bra arrangemang och spelmässigt en helt ok turnering från våran sida efter att inte riktigt räckt till i gruppspelet. Stålbucklan är en jätteviktig turnering där tjejerna verkligen får mäta sig på lika villkor. Många tjejer spelar ju normalt med killar i sina klubblag.

Ja, vad säger tjejerna själva om den stundande turneringen?
– Det är lite blandat tror jag. Spänd förväntan och lite nervöst för tjejerna som gör sin första turnering och laddat och fokuserat på tjejerna som gör sin sista Stålbucklan och en vilja att göra ett så bra avslut som möjligt.

Hur ser hockeyn på tjejsidan ut i ert distrikt?
–  Det ser relativt bra ut, fler föreningar som startar upp flickverksamhet, men fortfarande en hel del att göra. Skulle gärna se att fler tjejer i unga åldrar vågar och vill satsa med att bland annat spela med killar. Hoppas att tjejer i distriktslaget kan vara lite som förebilder för att sporra dom yngre. Viktigt också att man jobbar hårt i föreningarna för att underlätta och på ett konstruktivt sätt få tjejer att fortsätta spela.

Vad har ni då för förväntningar på årets turnering i Medelpad?
–  Att det arrangörsmässigt blir en lika positiv upplevelse som i Örnsköldsvik förra året. För våran egen del så tror och hoppas jag att vi kan göra en resultatmässigt, bättre turnering tack vare att våra äldre spelare tagit stora kliv framåt i sin utveckling och 04:orna som kliver in i år, gör det med riktigt bra kvalitet så vi ser fram emot turneringen med stor optimism. Upplägget med att samla alla lag är bra på många sätt, men framför allt för att spelare och ledare från hela landet får träffas och skapa nya kontakter och erfarenheter. Det tror jag är jätteviktigt.

Vi önskar Dalarna lycka till i årets turnering!

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info