Hoppa till sidans innehåll

”Tjejerna är ruggigt positiva och laddade”

28 MAR 2018 09:00
Norrbotten kommer till Stålbucklan med ett laddat lag och goda minnen från förra årets turnering. GM för laget, Mats Isaksson, berättar mer.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2018 10:14

Hur har er uppladdning sett ut inför turneringen?
Uppladdningen har varit ett antal samlingar ”bredd” och sedan några ”elit” där vi kallar spelare. Vi har spelat Norrcupen samt ska spela en cup mot pojkar nu innan SB. Vi har haft rekordmånga deltagare på samlingarna, vilket är jättebra, men vi har ett ungt lag då årskull 02/03 är relativt liten i Norrbotten. Vi jobbar långsiktigt.

Vad tar ni med er från förra årets upplaga?
Från förra turneringen som var första gången som man samlade alla lag på samma spelplats tar vi bara med oss positiva intryck. Allt var välordnat och vi hade roligt trots att vi inte kom till A-slutspelet som var vårt mål. Att alla lag får spela ett slutspel är bra. Jag vill även lyfta fram kommunikationen som något väldigt positivt från förra året och som är kanon att det även görs detta år.

Vad roligt, vad betyder Stålbucklan som turnering, skulle du säga?
Stålbucklan är i dagsläget viktig för att tjejerna ska få mäta sina krafter mot tjejer i samma ålder. Personligen är jag inne på att TV-pucken bör ifrågasättas hur den kan omformas så att den tillför och inte förstör och i förlängningen bör man titta på Stålbucklan med samma glasögon. Otroligt viktigt att man kommunicerar på ett bra sätt att detta absolut inte är slutet om man ej tas med. Tjejerna är ruggigt positiva och laddade. De har glimten i ögat och det märks att dom har kul tillsammans.

Hur ser hockeyn ut på tjejsidan i ert distrikt?
I distrikten ser vi en enorm uppgång av tjejhockeyn. Luleå Hockey & MSSK är goda exempel på föreningar som är våra ”motorer” i Norrbotten. Men även tex Kiruna har tagit enorma steg. Från förbundet har vi infört en serie som är tänkt som ett enkelt sätt för tjejer, som inte riktigt tagit plats i ett div.1 lag att få spela matcher mot tjejer. Serien har vi döpt till DUL (DamUngdomsLigan). Den genomförs i sammandragsform för att hålla nere kostnaden. Ekonomiskt kostar det 1500kr/lag att anmäla sig, men då får man vara med på alla sammandrag och åtar sig att ordna ett sammandrag. Vi hade 8 lag med i serien och fler kommer ansluta nästa år. Om man inte har något lag att spela i kan man anmäla sig som spelare och då tilldelas man ett lag. Vi har fria övergångar vilket gör att ett lag som saknar målvakt kan låna av något annat lag och då vissa lag har få spelare mixas laget med annat lag. Detta är ett steg att ”behålla” spelare för dom vill spela matcher under lättsamma former. Vi ser redan en positiv utveckling av både antal och nivån.

Vi önskar Norrbotten lycka till!

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info