Hoppa till sidans innehåll

Tjejerna längtade tillbaka till turneringen

20 MAR 2018 16:34
Värmlands lag kommer till Stålbucklan med ett förväntansfullt gäng. Några av tjejerna var med redan förra året och längtade tillbaka till turneringen när bussen stannade i Karlstad. Syver Ekbrant berättar mer.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2018 13:03

Hur har er uppladdning sett ut inför turneringen?
– Vi började som i fjol med ett sommarläger i Munkfors, i slutet av juli, och har sedan haft flera samlingar fram till i mitten av januari då truppen blev uttagen. Vi har efter det spelat två träningsmatcher bl.a. mot fjolårsmästarna Västergötland och har ytterligare aktiviteter i planeringen och så avslutas det hela med en träningsmatch mot Dalarna i Falun 24 mars.

Vad tog ni med er från förra turneringen?
– Väldigt mycket vill vi påstå. Vi gjorde utifrån förutsättningarna en jättebra turnering och tjejerna tycke verkligen det var en jättekul och positiv upplevelse. I fjol, när vi kom hem till Karlstad, hörde jag några av tjejerna som lämnade bussen säga att man längtade tillbaka till Ö-vik. När man hör sånt, ja då känner man att man har lyckats på ett större plan och det försöker vi ta med oss in mot årets stålbuckla. 

Vad härligt! Vad betyder en turnering som Stålbucklan för tjejerna, tror du?
– Det är såklart en stor upplevelse såväl sportsligt som eventmässigt. En jätteviktig turnering för tjejerna och tjejhockeyn oavsett nivå och målsättning. Tjejerna tycker det ska bli spännande och roligt att få åka och spela och representera Värmland. De som var med i fjol har en massa kul historier att berätta och dom nya tjejerna är förväntansfulla inför vad som komma skall.

Hur ser hockeyn på tjejsidan ut i ert distrikt?
– Jag tycker det ser bra ut. Vi i Värmland har valt att anmäla ett eget lag sedan fyra år tillbaka och medvetet satsat på att få en bredd i verksamheten. Det har också pågått ett tjejhockeyprojekt ett antal år som definitivt har bidragit positivt. Vi försöker annars även att ha någonting för de lite äldre tjejerna, och de som kommit en bit i utvecklingen, genom att två föreningar i länet startat upp ett lag i damtvåan västra.

Vad har ni för förväntningar på årets turnering i Medelpad?
– Det är svårt att säga men vi åker dit med en bra känsla och med den gamla klyschan att vi tar ”en match i taget”. Sedan gäller det att försöka få in mycket positiv energi och sammanhållning i gruppen, då vet man aldrig vad som kan hända. Det är jättepositivt att tjejer numera har samma upplägg på turneringen och status som pojkarna haft. Det lyfter ju tjejhockeyn till en helt ny nivå, inte minst mediemässigt och det är ju väldigt viktigt. Det förtjänar alla tjejer och ledare runt om i landet. 

Vi önskar Värmlands lag lycka till!

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info