Hoppa till sidans innehåll

”Turneringen betyder mycket för tjejerna”

21 MAR 2018 17:54
Skåne/Blekinge kommer till Stålbucklan med hopp om att gå långt med framför allt ha roligt under turneringen. I år har uppladdningen lyckats bättre, berättar Jessika Öhman.
  • Skapad: 21 MAR 2018 17:54

Hur har er uppladdning sett ut inför turneringen?
Vår uppladdning inför Stålbucklan detta året började med ett träningsläger i Jonstorp 18–20 augusti, sedan har vi träffats en gång i månaden med träningar och matcher och vi kommer avsluta med en sista träningsmatch den 10 mars mot Tyringes killar födda 04.

Vad tog ni framför allt med er från förra årets turnering?
Vi tog med oss att det är många bra lag som är på plats och att vi detta året skulle träna mer än vad vi gjorde förra året. Eftersom vi är ett snedstrecks lag tillsammans med Blekinge så är det tufft att få ihop det, men detta året har vi lyckats bättre.

Vad säger tjejerna om Stålbucklan?
Turneringen betyder väldigt mycket för tjejerna, det är ju deras chans att få visa upp sig. Och tjejerna har laddat för det här sedan augusti månad förra året. Vi hoppas få se bra hockey, spela bra hockey och förhoppningsvis ta oss vidare till slutspel i turneringen. Men framför allt hoppas vi att vi ska ha jäkligt roligt tillsammans, precis som vi hade förra året. Tjejerna ser också fram emot att bo på samma skola som de andra lagen, det har varit lyckat!

Hur ser hockeyn ut på tjejsidan i ert distrikt?
Tjejhockeyn kunde varit bättre i Skåne med fler renodlade flicklag, men det kommer många yngre tjejer nu nerifrån så om några år ser det absolut bättre ut . Vi anordnar pool-spel för dem yngre tjejerna runt omkring i Skåne, och det har varit väldigt uppskattat.

Vi önskar Skåne/Blekinge lycka till! 

 

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info