Hoppa till sidans innehåll

Stipendier till Skogsbo SK, IK Oskarshamn och Nyköpings HK

04 MAR 2019 13:25
I februari avgjordes den sista upplagan av Stålbucklan. Inför att Stålbucklan nu blir TV-pucken även för tjejer har Jernkontoret beslutat att dela ut stipendier om 10 000 kronor till föreningarnas ungdomsverksamhet.
  • Skapad: 04 MAR 2019 13:25

I februari avgjordes den sista upplagan av Stålbucklan. År 2012 anordnades den första Stålbucklan i Svenska Ishockeyförbundets regi efter att Jernkontoret initierat turneringen. Inför att Stålbucklan nu blir TV-pucken även för tjejer har Jernkontoret beslutat att dela ut stipendier om 10 000 kronor till ungdomsverksamheten hos de föreningar som fostrat de spelare som utsågs till turnerings bästa back, målvakt, forward och MVP. I år tillfaller stipendierna Skogsbo SK, Nyköpings HK och IK Oskarshamn.

– Stålbucklan som turnering har vuxit ur ett arrangemangsperspektiv men också intresset för turneringen har vuxit. Det känns otroligt bra att TV-pucken nu också blir en turnering för tjejer och det är glädjande att Jernkontoret inför det här stipendiet. På så sätt lever Stålbucklan kvar även i framtiden, säger Olof Östblom, tävlingschef hos Svenska Ishockeyförbundet.

– Vi vet att föreningarna ofta kämpar med tuffa ekonomiska förutsättningar, och vi vill med vårt stipendium visa dem lite uppskattning för allt viktigt arbete de gör för att fostra och ge plats åt motiverade hockeyspelare. Vi tror också att det gör vinnarna stolta att ha erövrat ett stipendium hem till sin förening, säger Gert Nilson, teknisk direktör, Jernkontoret.

Individuella priser:
Bästa back: Ida Karlsson, Dalarna. Moderklubb: Skogsbo SK
Bästa målvakt: Ebba Svensson Träff, Småland. Moderklubb: IK Oskarshamn
Bästa forward: Lova Blom, Södermanland. Moderklubb: Nyköpings HK
MVP: Lova Blom, Södermanland. Moderklubb: Nyköpings HK

– Vi är väldigt stolta att vi hade tre spelare från IK Oskarshamn representerade i Smålands lag i Stålbucklan. Extra kul att Ebba visade framfötterna och utsågs till hela turneringens bästa målvakt. Vi var många som följde matcherna med spänning i TV-soffan. Ekonomiska tillskott till ungdomsverksamheten är alltid välkomna eftersom den inte på egen hand bär alla sina kostnader. Vi kommer fortsätta satsa på våra ledare genom utbildning och annat som underlättar deras viktiga jobb. Utan duktiga ledare hade vi aldrig lyckats få fram duktiga talanger som till exempel Ebba, säger klubbchef Martin Åkerberg, IK Oskarshamn.

– Vi i styrelsen för NHU är mycket glada och stolta över Lova Bloms framgångar. Detta ger våra aktiva tjejer, killar och ledare ett kvitto på det arbete vi alla gör i föreningen. Lova är en ambassadör för föreningen och vi önskar henne ett stort lycka till i framtiden med de nya utmaningar hon tar för sig. Detta är också väldigt positivt för vårt arbete med att få fler tjejer i Nyköping att börja spela ishockey och blir en boost i arbetet med nyrekryteringen. Ett stort tack och ett stort grattis återigen till Lova, hälsar styrelsen i Nyköpings Hockey Ungdom.

Skribent: Emma Spennare
Epost: This is a mailto link

Ishockeyns Huvudsponsor

svenska spel

Arrangör 2018/2019

Småland

Arrangörsföreningar 2018/2019

  • Troja
  • Diö
  • alvesta
  • Rydaholm

Genvägar

Hitta ditt distriktsförbund (SDF)

 


 

Postadress:
Svenska Ishockeyförbundet
Box 5204
121 16 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr.
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 084490400
Fax: 08910035
E-post: This is a mailto link

Se all info