Reklam
Reklam
    Hem / Supporter/ Biljetter / U18-VM till Linköping och Mjölby

U18-VM till Linköping och Mjölby

Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med Linköping och Mjölby får en ny chans att arrangera U18-VM för damer i januari 2022. Klart är också att SVT sänder matcher från mästerskapet.

U18-VM skulle ha genomförts i Linköping och Mjölby säsongen 2020/2021 men med anledning av coronapandemin ställdes turneringen in. Nu får Svenska Ishockeyförbundet en ny chans att arrangera tillsammans med städerna och IIHF. Mästerskapet spelas med åtta deltagande länder.

- Vi ser att svensk flick-och damhockey utvecklas och intresset växer med det. Vi har en av världens bästa ligor i SDHL och under säsongen 2019/2020 blev TV-pucken en turnering för både flickor och pojkar. Vi har också sjösatt Svensk ishockeys dam- och flicksatsning 2021–2030 som syftar till att skapa en hållbar förändring och utväxling på damsidan, därför känns det inspirerande att få visa upp världens bästa juniorer på hemmaplan, säger Johan Stark, generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet.

Klart är också att SVT gör en satsning på flick-och damhockeyn och kommer att sända matcher från mästerskapet.

- Vi vet att ett hockey-VM på hemmaplan engagerar och att många är nyfikna på morgondagens stjärnor. Vi ser därför fram emot att visa alla Sveriges matcher samt finalen från junior-VM för SVT:s stora publik. Vi ser också fram emot att göra en tv-produktion från turneringen värdig världens bästa juniorlag på damsidan. Tidigare mästerskap har matchproduktionerna varit undermåliga men nu ska vi på SVT sätta en ny tv-nivå som vi hoppas blir standard framåt, säger Åsa Edlund Jönsson, Sportchef på SVT.

- Vi är väldigt glada och stolta över att åter blivit tilldelade uppdraget att genomföra turneringen. Linköping har under många år aktivt satsat på SDHL-laget och kommer från och med i höst att utöka och intensifiera vår satsning på hockeygymnasiet för tjejer, på så sätt känns det än mer naturligt för oss att ta oss an uppdraget. Vi ser väldigt mycket fram emot att få välkomna världens bästa U18-tjejer till Östergötland och Linköping, säger Michael Sturehed, marknadschef på Linköping Hockey Club.

- Vi i Mjölby Hockey är mycket glada och stolta över att ha fått den här möjligheten att medarrangera ett mästerskap av den här digniteten. Vi har en pågående satsning på tjejhockey i vår förening och vi tror och hoppas att det här ytterligare kommer sätta tjejhockey på kartan hos oss och runtomkring i övriga kommuner och föreningar. Mjölby Hockey har ett mycket aktivt föreningsliv och våra medlemmar ser mycket fram emot veckan i januari 2022, säger Karin Ahl, Projektledare.

Turneringen spelas mellan den 8–15 januari 2022 och spelschemat presenteras närmare mästerskapet.