Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
TVP Pojkar 2022

Norrbotten mästare i TV-pucken

Efter en dramatisk avslutning på finalen kunde Norrbotten säkra distriktets fjärde titel i TV-pucken.
– Sjukt kul! Även om inte alla andra trodde på oss, så gjorde vi det, säger matchvinnaren Love Härenstam.

Ja, det beskrivs som något av en skräll att Norrbotten står som slutsegrare i TV-pucken 2022. Distriktet var inte högst rankat ”på pappret” inför turneringen, men bars fram av en imponerande defensiv. Och längst bak hade man turneringens bästa spelare Love Härenstam i målet.

– Sjukt kul! Även om inte alla andra trodde på oss, så gjorde vi det. Vi motbevisade de flesta. Det gjorde lite ont att hamna underst i högen, men det får man ta, sa Norrbottens målvakt och matchvinnare Love Härenstam till SVT efter slutsignalen.

Norrbotten gjorde sina mål i första perioden. 1–0 sattes kyligt av en fri Joseph Harmouche, som kom direkt från utvisningsbåset och fick en fin passning av Oliwer Sjöström. Med knappa minuten kvar av inledningsakten satte Casper Juustovaara Karlsson tvåan.

Stockholm Syd tryckte på i andra perioden, sköt totalt 29 skott mot Love Härenstam, men kom inte närmare än Anton Frondells reducering efter 38:07.

Just Frondell delade poängligavinsten i turneringen tillsammans med Norrbottens Jakob Ihs Wozniak, båda på 18 poäng på åtta matcher. Love Härenstam släppte in åtta mål på åtta matcher och noterades för en räddningsprocent på 94,87, vilket var bäst i turneringen.

Norrbottens titel är distriktets fjärde i historien – men den första sedan 1985.

Tidigare under söndagen säkrade Ångermanland bronspengen genom att besegra Stockholm Nord med 3–1.

STATISTIK: Alla resultat från TV-pucken 2022