Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
Stockholm TV Pucken 2022 Mästare

Stockholm mästare i TV-pucken

Tack vare en stabil försvarsmur vann Stockholm årets upplaga av TV-pucken, efter 2–0 i finalen mot fjolårsvinnarna Småland.
– Det här har varit en dröm sen man var liten, säger Stockholms lagkapten Tindra Azzopardi till SVT.

Lionelle Näslund gav Stockholm ledningen efter 4:25 av den första perioden och Elina Sydenhag ökade på till 2–0 drygt fyra minuter senare. Sedan spikade isens båda målvakter, Maja Helge i Småland och Ebba Ridderstolpe i Stockholm, igen sina burar.

Därmed blev Stockholm mästare och kunde fira med en klassisk TV-puckshög.

– Det är helt sjuk, vi är så glada. Det här har varit en dröm sen man var liten och vi ska bara njuta nu. Vi har så grymma tjejer i det här laget. Vi spelar som ett lag, vi kämpar för varandra, sa Stockholms lagkapten Tindra Azzopardi till SVT direkt efter slutsignalen.

Stockholm vann TV-pucken på ett imponerande sätt. Laget vann samtliga åtta matcher i turneringen med den totala målskillnaden 32–1. Stella Sjöberg blev lagets skyttekung med sju mål, medan Ebba Ridderstolpe höll nollan i samtliga fem matcher hon spelade.

Poängdrottning i turneringen blev Dalarnas Tillie Ytfeldt med 26 pinnar (14+12) på åtta matcher.

Titeln är Stockholms första i TV-pucken, distriktet har en titel i föregångaren Stålbucklan.

Dalarna kom på tredje plats efter en klar 5-0-seger mot Göteborg i bronsmatchen.

STATISTIK: Alla resultat från TV-pucken 2022 här