Huvudsponsor Svenska Spel

TV-puckens kvalspel för pojkar avgjort - här är kvartsfinalerna

I helgen avgjordes TV-puckens kvalspel för pojkar på fyra olika spelorter. Här följer en genomgång av de fyra grupperna.

Grupp A spelades i Visby och dominerades av de två Stockholmslagen, Nord och Syd. Nord plockade hem förstaplatsen via en 4–3-seger i den spännande gruppfinalen. Eric Nilson blev matchvinnare för Nord då han satte 4–3-målet med 8:45 kvar att spela, en ledning som stod sig tiden ut. Det var Nilsons sjunde mål i turneringen.

Läs mer: Resultat och statistik från Grupp A


I Grupp B var Västerbotten redan klara för slutspelet i kraft av arrangör – finalspelet går ju i Umeå 3–6 november. Det blev en hård kamp mellan Norrbotten och Ångermanland om gruppsegern. I den avgörande matchen lagen emellan ledde Ångermanland med 2–1 när man med dryga minuten kvar åkte på en utvisning. Norrbotten plockade ut sin målvakt och tryckte på för en kvittering, men då lyckades Kalle Byström pricka det tomma målet och säkra segern för Ångermanland. Ångermanland vann därmed gruppen på full pott, men även Norrbotten gör Västerbotten sällskap till kvartsfinalerna. Den här gruppen spelades i Östersund Arena.

Läs mer: Resultat och statistik från Grupp B


Inget lag kunde stoppa Smålands framfart i Stenungsund, där Grupp C avgjordes – smålänningarna vann samtliga fem matcher med totalt 41–10 i målskillnad. Och när Göteborg slog Skåne med 3–1 på söndagsförmiddagen stod det klart att de säkrat en slutspelsbiljett. Gruppfinalen mellan Småland och Göteborg slutade 11–2.

Läs mer: Resultat och statistik från Grupp C


I Lindesberg imponerade målvakten William Forsberg när hans Gästrikland tog hem förstaplatsen. På fyra spelade matcher nådde Forsberg en räddningsprocent på 93,3. Gästrikland släppte bara in åtta mål i gruppen och vann samtliga matcher. Dalarna kom tvåa i gruppen, men skrapade ihop för lite poäng för att kvalificera sig till slutspelet i och med att arrangörsdistriktet gick vidare som trea i sin grupp.

Läs mer: Resultat och statistik från Grupp D


Fakta

Kvartsfinalerna i TV-pucken 2022

Fredag 4 november Winpos Arena
10.30 Gästrikland-Stockholm Syd
12.10 Småland-Norrbotten
14.40 Ångermanland-Göteborg
16.20 Stockholm Nord-Västerbotten

Stefan Ladhe 22-09-16