Reklam
Reklam
    Hem / Tränare / Ledare / NPF (ADHD & Aspergers)

NPF inom ishockey

Gratis utbildningsmaterial inom NPF - Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar 

Tillsammans med Riksförbundet Attention har Svenska Ishockeyförbundet ett utbildningsmaterial som informerar och utbildar ledare och föräldrar. Materialet täcker delar inom NPF (t ex ADHD och Aspergers syndrom). I häftet finns grundläggande information. Fokus ligger på att ge ledarna tips som de kan använda i verksamheten. Vår ambition är att denna satsning ska göra våra ledare tryggare i ämnet, vilket kommer leda till en bättre miljö för våra barn- och ungdomsspelare i första hand. I projektet ingår även utbildning av Distriktsinstruktörer som i sin tur ska utbilda alla ledare på Grundkursen. Varje deltagare på grundkursen får ett exemplar av häftet.

 

Linus Söderström

Juniorkronornas målvakt Linus Söderström fick diagnosen Aspergers syndrom och ADHD när han var sju år. Han berättar bl a att "Hockeyn var något jag kunde luta mig mot när jag hade det jobbigt, jag älskade det så mycket"

Se TV4:s reportage här intill.

Robin Kovacs

Robin Kovacs berättar i Expressen om hur det är att spela hockey med ADHD och dyslexi. "– Se bara din adhd som en fördel. Vi med adhd orkar träna mer. Vi är mer målinriktade. Så bara gå och träna i stället för att göra av med energin på något annat"

Läs artikeln här

Läs mer

Riksförbundet Attention uppmärksammar samarbetet i en artikel nedan:

Till artikeln!