Reklam
Reklam
    Hem / Tränare / Utveckling / Hockeyfys

Hockeyfys

Kroppen är ishockeyspelarens främsta redskap. För att bli en bra ishockeyspelare är det väldigt viktigt att vara bra tränad. För att bli en bra tränad hockeyspelare krävs att du är bra på flera saker. Hockey är en väldigt komplex idrott. Här kan du läsa eller ladda hem följande utbildningsmaterial:

Fysträning för ungdomar

I ABC-Pärmen finns åldersanpassat material för fysisk träning i åldrarna 7-16 år. Det finns tips på övningar som är väl anpassade för respektive ålder. Du hittar dem här intill att ladda hem och läsa.

Praktisk Styrketräning

Ett spel som ishockey kräver mycket bra reflexer, balans, rörlighetslaterala moment, accelaration, uppbromsningar och power-moment. I detta material får du veta mer om hur man på bästa sätt utövar praktisk styrketräning.  

Utbildning inom Träningslära

Träningslära 1 & 2

Inom Svenska Ishockeyförbundets stegkurser är det krav på utbildning inom träningslära.

Gå kurserna Träningslära 1 och Träningslära 2 för att lära dig mer om träningslära.

Landslagsuppvärmningen

Landslagsuppvärmningen är ett utmärkt sätt att få in fysisk träning inför ett ispass. Uppvärmningen är en viktig del av tränngen. Du förbereder kroppen för fysisk aktivitet och förebygger skador. Den här varianten innehåller varierad fysisk träning som är bra både för uppvärmning och träning.