Reklam
Reklam
    Hem / Tränare / Utveckling / Målskytteskolan / Nyhetsarkiv / Målskytteskolan del 12 - Oliver Ekman Larsson om hur han läser av målvakten på straffar

Målskytteskolan del 12 - Oliver Ekman Larsson om hur han läser av målvakten på straffar

Intervju och matchklipp från VM-finalen

Om du får möjlighet att diskutera målskytte med en skicklig målskytt uppmanar jag dig att ställa frågan hur spelaren hinner ta in all information och ta ett så snabbt beslut. I filmklippet nedan hör vi Oliver Ekman Larsson berätta om hur han märker att målvakten stänger den luckan han har tänkt skjuta på och lägger om sin taktik. Han ser att målvakten sänker sin plockhandske och skjuter istället högt.

Hur kan man lära sig detta?

Ett första steg anser jag vara att förstå skillnaden mellan puckens öga och dina egna ögon. En del som vi tog upp i vår första del av målskytteskolan som du kan se här.

Vidare är det viktigt att förstå hur du kan påverka en målvakt med olika finter och åkningar som ger dig luckor att skjuta på. Sedan handlar det såklart om träning. Till en början i ett lågt tempo för att lära sig grunderna, sedan öka för att i slutändan kunna utföra det i en så pressad situation som en VM-final.

Om målskytteskolan

Syftet med artikelserien Målskytteskolan är att uppmärksamma moment och detaljer inom målskytte för att väcka tankar och idéer hos spelare och ledare i hockeysverige och utveckla målskyttet på alla nivåer.