Reklam
Reklam
    Hem / Tränare / Utveckling / Målskytteskolan / Nyhetsarkiv / Målskytteskolan del 6 - Bli bättre på att skymma målvakten

Målskytteskolan del 6 - Bli bättre på att skymma målvakten

Matchklipp och enkel övning som gör dig till en bättre skymmare

Första steget till att bli bra på att skymma målvakten är att förstå hur målvakten placerar sig och hur jag behöver stå för att skymma ögonen på målvakten. 

I filmklippet nedan får vi se en bra skymning från Mikael Backlund. En spelare som är väl medveten om hur han ska placera sig för att skymma målvakten på bästa sätt. I del 2 av filmklippet får vi se en övning där U18 landslaget tränar på grunderna inom skymning. Spelarna får i lugn och ro känna på vinklar och placeringar. Dessutom ger målvakten feedback till spelaren under övningen om det är en bra skymning.

Övningen

- Spela runt pucken i zonen och få målvakten i förflyttning

- En spelare agerar skymmare framför målvakten

- Ta det lugnt i början, syftet är inte att det ska gå fort utan att spelaren ska lära sig grunderna i hur han/hon skymmer målvakten.

- Målvakten ger feedback direkt om han/hon är skymd eller inte

- Övningen kan med fördel användas som stationsövning

Tips!

När skymningen sker på din "backhandsida" får du extra hjälp av din armbåge som skymmer målvakten när du håller i klubban. Däremot när skymningen sker på din "forehandsida" behöver du flytta dig mer ner mot förlängda mållinjen för att täcka den vinkeln.

Om målskytteskolan

Syftet med artikelserien Målskytteskolan är att uppmärksamma moment och detaljer inom målskytte för att väcka tankar och idéer hos spelare och ledare i hockeysverige och utveckla målskyttet på alla nivåer.