Reklam
    Hem / Tränare / Utveckling / Målskytteskolan / Målskytteskolan del 8 - Även en bra målskytt misslyckas ibland

Målskytteskolan del 8 - Även en bra målskytt misslyckas ibland

Exempel på tighta situationer med skott under press

Highlights på mål är givetvis bra att kolla på. Man lär sig mycket av att titta på hur de bästa spelarna gör mål. Både tekniska och taktiska detaljer. I denna del av målskytteskolan ska vi dock titta på det motsatta. När spelarna misslyckas…

I filmklippet nedan ser vi exempel på tighta situationer från VM 2018 där det inte blir mål eller ibland inte ens blir ett skott. Syftet med detta filmklipp är att visa upp att även de bästa misslyckas ibland. Dessutom kommer du se i vissa av sekvenserna att spelarna väntar lite för länge på att skjuta och då blir av med pucken. I slutändan vill jag påvisa att för att bli en bra målskytt så behöver man kunna skjuta snabbt och från situationer under press. Dessutom behöver vi träna på dessa skott på träning.

Filmklipp

Övningsförslag

För att bli bättre på att skjuta under pressade situationer på match behöver vi träna på det. Ett förslag är att helt enkelt lägga in en stressare i dina vanliga övningar. En som sätter press framifrån eller som en backcheckare bakom. Du kan se ett exempel här nedan.

Om målskytteskolan

Syftet med artikelserien Målskytteskolan är att uppmärksamma moment och detaljer inom målskytte för att väcka tankar och idéer hos spelare och ledare i hockeysverige och utveckla målskyttet på alla nivåer.