Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Stockholm Nord mästare

Stockholm Nord vann TV-pucken 2021 – för tredje året i rad. I en riktigt spännande och intensiv final mot Stockholm Syd blev slutresultatet 3–1.
– En sådan skön känsla, säger Stockholm Nords lagkapten Elliot Sigrell till SVT.

De nästan 1100 åskådarna i Mariehus Arena i Mariestad fick se en välspelad, spännande och fartfylld TV-pucksfinal mellan de båda Stockholmslagen, Nord och Syd. Melvin Fernström gav Stockholm Nord ledningen efter drygt 13 minuters spel av en intensiv första period.

Därefter tog Stockholm Syd över och tryckte på för en kvittering. Men i periodens slutminut kom Stockholm Nords Elliot Sigrell i en kontring och sprätte upp pucken i det närmaste krysset.

2–0 till Stockholm Nord efter 20 minuters spel.

Andra perioden fortsatte i samma stil. Det var fullt blås i skridskoåkningen från alla spelare.

– Vilket högt tempo det är! utbrast SVT:s kommentator Chris Härenstam, som gjorde sitt 18:e TV-pucken.

Det blev nerv i matchen när Stockholm Syd reducerade genom Viggo Nordlund, 7:44 in i slutakten.

Mindre än minuten senare åkte Stockholm Syd på en utvisning och i det efterföljande power playet utökade Stockholm Nord sin ledning till 3–1 genom Hugo Råsten, vilket också blev slutresultatet.

Därmed vann Stockholm Nord TV-pucken för tredje året i rad.

Västerbotten bronsmedaljörer

Tidigare under söndagen vann Västerbotten bronsmatchen mot Dalarna med 6-1, efter bland annat tre poäng av Gustav Öberg Andersson