Hoko Uppsör

Vi söker Hockeyutvecklare till Hockeykontor Uppland-Södermanland!

Hockeykontor Uppland-Södermanland utvecklar verksamheten ytterligare och söker en Hockeyutvecklare? Vill du vara med och göra skillnad inom Svensk Ishockey?

Vill du vara med och göra skillnad inom Svensk Ishockey?

Svensk ishockey ska ha en föreningsishockey av högsta kvalitet, något som är en nyckel till att vi ska vara världens bästa hockeynation och vara Sveriges mest engagerande idrott.

För att säkerställa att spelarna i Svensk Ishockeys samtliga 330 föreningar med barn- och ungdomsverksamhet ges samma förutsättningar för att spelarutvecklingen ska bli en riktigt bra utbildning tar vi nu fram en ny modell för tränar- och spelarutbildning, en hållbar modell som ska bidra till att vi har en föreningsishockey av högsta kvalitet.

Syftet är att höja kvaliteten och nivån på spelarutbildningen inom svensk ishockey via en högre kompetens hos föreningarnas sportsliga ledning samt hos tränare och ledare runt respektive lag.

Genom en omorganisation av Svenska Ishockeyförbundets verksamhet investeras nu utökade resurser för arbetet med sportslig utveckling i de regionala Hockeykontoren runt om i Sverige. I Region Öst har vi två Hockeykontor, Uppland-Södermanland och Stockholm-Gotland vilka arbetar i nära samverkan med varandra.

Dina arbetsuppgifter
Som Hockeyutvecklare hos Hockeykontor Uppland-Södermanland har du placering i detta område, enligt överenskommelse. Du kommer att arbeta nära våra 30 föreningar och distrikt och även kring vissa aktiviteter och insatser samverka med kollegorna i vårt andra Hockeykontor i Region Öst

Din roll som Hockeyutvecklare innebär att du ska utveckla metoder och genomföra insatser som leder till att modellen förankras och implementeras på föreningsnivå. Du arbetar tillsammans med övriga medarbetare vid Hockeykontoren och på Svenska Ishockeyförbundet.

Vi ser att du som söker denna tjänst som Hockeyutvecklare vid
vårt Hockeykontor Uppland-Södermanland har:

  • Relevant akademisk utbildning inom idrottsvetenskap, pedagogik eller motsvarande och/eller relevant arbetslivserfarenhet
  • Goda insikter kring vad goda idrottsliga utvecklingsmiljöer och bra spelarutbildning innebär och hur det skapas
  • Hög hockeykompetens. Du ska kunna hantverket som hockeytränare och ha förmågan att kunna zooma ut och se helheten i svensk ishockey
  • En person som kan inspirera och coacha tränarna i föreningarna
  • En duktig utbildare och pedagog såväl på som utanför isen, dvs god förmåga att skapa bra miljöer för inlärning
  • God kännedom om ishockeyföreningars vardagliga arbete

Under perioder är arbetsbelastningen hård och del av arbetet sker på kvällar och helger. Sommartid är vår lugnaste period på året. Rörlighet inom regionen kommer att krävas, körkort och tillgång till bil är ett måste. Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattar 100 %. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse

Du som person
Som hockeyutvecklare behöver du kunna jobba både självständigt och tillsammans med andra. Rollen kräver att du är strukturerad, samarbetsvillig, driven, van vid att jobba mot uppsatta mål och har en förståelse för helheten.

Du behöver vara bra på att bygga relationer och samordna människor. Du behöver också besitta goda kommunikativa förmågor i tal och skrift. Vidare ser vi även att du är initiativtagande, lösningsorienterad och nytänkande för att kunna jobba med ständiga förbättringar. Du delar våra värderingar och värdegrund.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning inom organisationen och ser fram emot ansökningar från både män och kvinnor som känner igen sig i beskrivningen.

Din ansökan
Ansök med CV samt ett kort personligt brev tillsammans med löneanspråk via mejl till vår chef för Hockeykontor Uppland-Södermanland Timmy Cox,
timmy.cox@sodermanlandhockey.se

Eventuella frågor besvaras av Timmy via mejl eller telefon: 073-960 21 88

Då urvalsprocessen sker löpande ser vi fram emot din ansökan snarast, dock senast den 8 maj.

Anton Wallgren 23-04-05