Microsoftteams Image (1)

Hockeykontoret växer - välkommen Maria!

Hockeykontoret i Region Väst växer och från och med 1 april välkomnar vi Maria Folmerz Andersson som ny tävlingskonsulent. 

Inför den kommande säsongen kommer all tävlingsverksamhet i regionen att lyftas in i Hockeykontoret vilket innebär att alla serier kommer administreras centralt. Det innebär också att vi blir en medarbetare rikare och från och med 1 april börjar Maria Folmerz Andersson sin tjänst som tävlingskonsulent och kommer tillsammans med P-A Johansson att ha hand om all tävling i regionen. 

Maria är en 52-årig dalkulla som är född och uppvuxen i Borlänge men bor sedan 1999 tillsammans med man, tre barn och en hund i Gustafs som ligger i Säters kommun. Maria har själv inte spelat hockey utan ägnade sig åt konstsim som ung men har en gedigen bakgrund inom hockeyn på annat sätt då hon varit involverad i styrelsearbete i förening under många år - som ledamot och kassör. 

Maria har även arbetat med en rad andra saker såsom i butik, med opinions- och samhällsundersökningar, på bank, turistbyrå, förskola, diverse administrativa tjänster på bl.a. Trafikverket, Falu Energi och vatten, på Posten, som undersköterska och i drygt 10 år, från 2013 tills nu, på Dalarnas Ishockeyförbund. På Dalarnas Ishockeyförbund har Marias huvudsakliga arbetsuppgifter varit tävling, ekonomi och sekreterare i styrelsen, men även stöttning till kommittéerna och allmänt övrigt förekommande administrativa uppgifter.

När hon nu den 1 april börjar som tävlingskonsulent på Hockeykontoret i Region Väst kommer hennes arbetsuppgifter vara att administrera tävlings- och serieverksamheten och det i hela regionen då samtliga distriktsserier lyfts in till Hockeykontoret till kommande säsong 23/24. 

På frågan om sitt bästa hockeyminne svarar Maria den hockeyresa som hon gjorde tillsammans med sonens hockeylag till Slovakien 2013 . Laget bestod av spelare födda 2000 och man hade bra sammanhållning - både spelare och familjer. På denna resa var samtliga spelare inklusive familjer med, så det var ett rejält gäng med syskon och allt som reste tillsammans för att laget skulle spela cup och träningsmatcher i Trnava och Trencin.

Även VM 2019 i Slovakien nämner Maria som ett fint hockeyminne:
- Jag var så imponerad av Finland (är 50% finne) och Antilla. De var uträknade men deras inställning, de spelade och jobbade som ett lag tillsammans. Det är roligt att vinna men imponeras mycket av hur ett lag spelar. 

När det inte står jobb på schemat består Marias tid till stor del av familjen och barnens idrottande. 
- Jag försökte mig på golf en gång i tiden men hade inte tillräckligt med tålamod, kanske något att ta upp igen.

Försöker också få till träning när tid ges och då främst gym och promenader. Inredning, matlagning och resa är också något jag gärna sysselsätter mig med.

Vi hälsar Maria varmt välkommen till Region Väst och till Hockeykontoret!

Lisa Ahlström 23-03-29