Den 10:e januari 2024 bjuds du in till en kostnadsfri digitala föreläsning gällande barn med NPF diagnoser. Du får också en introduktion av NPF filmer och Pedagogiskt bildmaterial. Ger ledare ökad kunskap och stöd i sin vardag.

Svenska Ishockeyförbundet vill sätta fokus på en i idrottssammanhang ofta missförstådd grupp, barn med NPF, Neuropsykologisk funktionsnedsättning.
Vi vill med denna träff introducera våra föreläsnings filmer och ett pedagogiskt bildmaterial som riktar sig till våra föreningar, ledare och alla idrottsföräldrar för att öka förståelsen och kunskapen för barn med NPF.
Målet är att öka kunskapen och syftet med satsningen är att ge dig som ledare stöd i din vardag, praktiska tips i ditt ledarskap gynnar alla barn i verksamheten.

 

Föreläsare är Jenny Kindgren på Riksförbundet Attention.
Vi avslutar kvällen med att introducera Pedagogiska Bildmaterialet som Svenska Ishockeyförbundet tagit fram tillsammans med Riksidrottsförbundet Attention. Innan den digitala träffen vill vi uppmuntra dig att se våra filmer.


Har du frågor och funderingar, kontakta: Ingela Asplund, föreningsutveckling, Svenska Ishockeyförbundet Tfn. 070-109 03 36

 

När? 10 Januari kl 19:00 - 20:30

Anmäl dig här

Svenska Ishockeyförbundet vill sätta fokus på en i idrottssammanhang ofta missförstådd grupp, barn med NPF, Neuropsykologisk funktionsnedsättningar. De vanligaste diagnoserna inom NPF är adhd eller autism.

Barn och unga med NPF utgör en stor grupp i vårt samhälle. Det sägs att så många som 5-7 procent av alla skolbarn har adhd och 1-2 procent har autism. Många har redan hittat till vår verksamhet, men vi vet att det finns många fler barn där ute som skulle kunna välkomnas in. Samt få de som redan börjat att stanna kvar och utvecklas och växa utifrån sin förmåga, om de får rätt stöd av alla ledare och föräldrar.
Med ökad kunskap och lättillgängligt material hos våra ledare kan vi göra stor skillnad för de här barnen och ungdomarna. Vi tror också att en NPF anpassad verksamhet gynnar hela laget snarare än bara den specifika spelaren. Tydlighet, bra struktur, förutsägbarhet och flexibilitet är ju bra för alla.


Vi vill med hjälp av våra filmer och en folder öka kunskapen hos alla som är engagerad i ishockeyns verksamhet. Klicka på det du vill lära mer om:


Föreläsning med Jenny Kindgren, Riksidrottsförbundet Attention (1 timme)

Riktar sig till ansvariga i föreningar, dess ledare, tränare och föräldrar Grunderna i NPF och hur det kan påverka spelarna i ishockey. Utmaningar som det kan handla om och tips och verktyg hur ni kan göra

Tränarutbildning del 1 Introduktion NPF och ishockey (8 min)

Introduktion om NPF - vad innebär NPF?

Tränarutbildning del 2 Utmaningar vid NPF (25 min)

Hur fungerar NPF, hur tar vi in information och hur fungerar hjärnan vid NPF, utmaningar som påverkar, motivation, koncentration, instruktion mm. Tips som kan vara bra hur vi jobbar med ledarskapet som är bra för alla barn.

Tränarutbildning del 3 Bemötande, kommunikation och verktyg (30 min)

Tips på hur du kan lägga upp verksamheten, tips som är bra för alla grupper även barn som inte har NPF. NPF

 

Folder inom ishockey

Vad NPF innebär, hur du bemöter en spelare med NPF i laget.


Materialet hittar du på Svenska Ishockeyförbundets hemsida

Under fliken tränare, NPF.

Pedagogiskt bildmaterial

Svenska Ishockeyförbundet har tillsammans med Riksförbundet Attention tagit fram ett pedagogiskt bildmaterial som kan användas i all förbunds- och klubbverksamhet för alla åldrar.

Mer information om detta kan du läsa genom att ladda ned dokumentet via länken nedan som också är en inbjudan till ovan nämnda föreläsning.

inbjudan kostnadsfri digital träff 

Per Ängvald 23-12-22