20240304 202620

Under måndagskvällen kördes ett till tillfälle med Temakväll spelförståelse den här gången tillsammans med Leksands IF i Tegera Arena

Hockeykontoret tillsammans med Regionens Elitföreningar och RF Sisu kör ett antal utbildningstillfällen för U13-U16 ledare i de olika distrikten och igår var det dags för Dalarna och närmare bestämt Leksand. Där Leksands IF stod som värd och var ansvariga för det ispass som genomfördes.

Temat för kvällen var som sagt spelförståelse och kvällen inleddes med ett par kortare teori pass. Där det första handlade om #Funmaps. Som syftar till att skapa förståelse till vad barn och ungdomar egentligen menar när man säger att något är kul. Därefter en genomgång av hockeyns 4 roller i spelet. 

Efter dessa pass var det så dags att ge sig ut på isen och tillsammans med instruktörer från Leksands IF i form av Jesper Ollas och Mattias Rittola och spelare ur föreningens U16 lag genomfördes ett ispass med fokus på hur man kan träna spelförståelse med några övningar och sedan även ge feedback på detta.

Vi från Hockeykontoret tackar Leksans IF för sitt värdskap och att de varit med och delgivit lite av hur de jobbar med just ämnet spelförståelse i sin vardag.

Nu på torsdag är det dags för säsongens sista Temakväll och den här gången kommer vi att vara i Monitor ERP Arena och där kommer Brynäs IF stå som värd. Är du som läser detta intresserad av att vara med är du välkommen att anmäla dig via den här länken: https://forms.office.com/e/kq0WpEK9Wt utbildningen är kostnadsfri.

Per Ängvald 24-03-05